Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Bolezni prebavil (gastroenterologija) Čudne bolčine v trebuhu, napihnjenost in topel občutek

Čudne bolčine v trebuhu, napihnjenost in topel občutek

Pozdravljeni,

prosim vas za nasvet. Oprostite za izredno dolg zapis.

14 dni nazaj me je najprej začelo boleti v predelu mehurja, najprej je šlo le za blage občasne bolečine (ki pa so se po kopanju v jezeru, ki je imelo 19 stopinj ) očitno okrepile. Tako me je teden dni bolelo v celotnem predelu mehurja, ki se izražalo kot topa bolečina; kot bi mi nekaj pritiskalo na mehur, pritisk močnejši ob sedenju in ležanju, manjši v stoječem položaju. Bolečine so se tako stopnjevale, da me je začelo boleti še v križu v ledvenem delu in tudi špikalo v predelu jajčnikov, črvičilo in zvijalo po trebuhu. Po jedi je bilo vse skupaj še slabše, še celo trebuh sem imela zelo tiščeč in napihnjen, ki je po nekaj urah splahnel.
Težav s prebavo sicer nimam (kolonoskopija pred dvema letoma bp). 30.7. sem se zaradi odsotnosti svojega gin. oglasila na urgenci (prilagam izvid), kjer niso ugotovili nič posebnega, tudi tam je bil urin in kri bp. Stara sem 39, enkrat rodila. Sedaj me mehur ne boli več tako zelo v mehurju, pač pa me črviči v spodnjem delu trebuha (včeraj sem imela še celo diarejo 3x) in boli me v križu. V trebuhu in mehurju me neprijetno boli v položaju ko ležim in sicer imam tak top občutek, kot bi mi nekaj pritiskalo nanj (sicer ne več močno, pa vendar).

Pred 3 leti sem imela rano na želodcu (gastroskopija) zdravljeno z antibiotiki, po malem me že celo življenje daje želodec, vendar o tokrat bolečine drugačne.
Se vam zdi smiselno, da bi šla še na samoplačniški UZ trebuha?

gin. Bris lani oktobra negativen.

Prilagam še izvid iz gin urgence, kjer sem se oglasila 10 dni nazaj.

Izvid zdravniškega pregleda z dne 30. 7. 2014
Prihaja zaradi bolečin v spodnjem delu trebuha. Pojavile so se pred 5 dnevi, so tope in konstantne.
Poslabšajo se npr ob predklonu.
ZM 10.7.2014.

St. gyn. Trebuh mehak, brez defansa.
Porcija gladka CK prečno rezav.ni krvavitve ali izcedka.
Uteros v AFF, gladek, normalno velik, neboleč. PA prosti.

Vag UZ: endometrij do 6 mm, miometrij homogen. Oba jajčnika povsem normalna, v Doglasovem prostoru ni proste tekočine.

Laboratorijski izvidi: Biokemija, CPR pod 5

Hemogram: K-Lkci 8,1; K-Hb: 140; K-Erci: 4,75; K-Ht: 0,406; MCV: 85,5; MCH:29,5; RDW:13.0; MChc:357; K-trombociti 318; MPV: 7,1
Urin: U-relativna gostota

Pozdravljeni.
Glede na vaš opis, gre za novonastalo bolečino v spodnjem delu trebuha z drisko. Laboratorijski testi so normalni. Najbolj verjetno gre za okužbo (gastroenterokolitis). Predvidevam, da bojo težave same prenehale. Če bo bolečine vztrajala, priporočam pregled blata na bakterije, UZ trebuha oz. pregled v ambulanti.

LP

____ mag. Manfred Mervic, dr. med., spec. internist, spec. gastroenterolog Klinika Pacient Telefon: 0820 08240 Pregled takoj – Klinika Pacient http://klinikapacient.si/Storitve.aspx Pregled takoj in brezplačno – Prva zdravstvena asistenca http://www.pza.si/Pristop-k-PZA.aspx Odgovor in nasvet zdravnika TAKOJ – Doktor 24 http://doktor24.si/?page_id=8 *Ta odgovor je bil podan brez dejanskega pregleda in ga ni mogoče razumeti kot pravi zdravniški nasvet, prej kot nezavezujoče mnenje. Za korektno oskrbo se je treba osebno zglasiti pri ustrezno usposobljenem zdravniku.

New Report

Close