Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Čudna viroza in boleča bula

Čudna viroza in boleča bula

Pozdravljeni

Že 14 dni me praska pri goltanju. Sprva je bilo tudi nekoliko boleče, kar sem lajšal s pastilami. Bil sem prepričan, da je to klasičen začetek prehlada, ampak do drugih simptomov ni prišlo. Nimam vročine, nimam nobenih bolečin v mišicah, nos ni zamašen. Edino pri goltanju me praska in občasno pokašljujem (ker me draži). Del, ki ga lahko vidim, je pordel. Zdaj pa se je pojavila še boleča in malenkost otekla bula, in sicer na desni strani tik pod spodnjo čeljustjo. Vsaj predvidevam, da je tam. Leva stran na isti lokaciji brez problema. Morda ni nič resnega, ampak čudna se mi zdi ta viroza/prehlad samo z razdraženim goltanjem? Še bolj me čudi, da je boleča bula samo na eni strani. Ali to nakazuje na kaj resnega ali je skrb odveč?

Hvala in lep pozdrav

Pozdravljeni,

 

hvala za zelo natančen opis. Vaše težave trajajo že 14 dni, to je že več kot “klasičen” 7-dnevni prehlad, tako da vam svetujem ORL pregled z endoskopijo spodnjega žrela in pretipanjem vratu.

Lp,

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close