Najdi forum

Čudna so pota gospodova

Od kje izrek “Čudna so pota gospodova” in kaj pomeni?

Človek obrača bog obrne. Lahko stojiš na glavi za eno pot, pa bo šlo življenje po drugi poti. Da se ti ne obrne vse kot sam predvideveš ali se trudiš, temveč gre tudi po povsem drugi, tabi v tistem trenutku nerazumljivi poti.

Tako nekako. S tem, da ga po mojem v moderni rabi nima ne gre razumeti izključno v nabožnem smislu, pač pa kot prispodobo za usodo, naključje, ali pač dejansko božjo voljo – odvisno od filozofskega prepričanja posameznika.

Pozdrav,

sam stavek izvira iz SVETEGA PISMA. O tem stavku je bilo prelito že precej črnila, o tem potekajo tudi številne polemike. Sicer gre za globoko filozofijo.
Na kratko: tisti, ki je veren ve da, poleg stvarnega, materialnega sveta obstaja duhovni, nematerialni svet. Ta duhovni svet danes poskušajo razložiti številni filozofi, pismouki, razlagalci religij itd.
Skratka tega sveta mi ljudje kljub vsem našim prizadevanjem ne bomo nikoli razumeli, razen po smrti, ko se nam ta svet razodene.
Zato želi SVETO PISMO iz tem stavkom razložiti, da zadeve v duhovnem svetu potekajo popolnoma drugače, kot tukaj na zemlji. Kar se nam ljudem zdi čudno nerazumljivo, je iz BOŽJE PERSPEKTIVE popolnoma RAZUMLJIVO.
Mi rečemo tega si pa nisem zaslužil, ali pa kaj sem naredil BOGU, da me je to doletelo. Šele čez nekaj časa (lahko celo čez precej let) vidimo da je bilo to dobro. Čeprav, smo takrat na dnu, nekateri celo izgubijo vero.

Tako upam, da sem pojasnil ta stavek.

LP vsem na forumu

New Report

Close