Čudna roža
Za rojstni dan sem dobila rožo, ki se ji menda reče kwekerij. V moji knjigi o rožicah jo ni. Rada bi vedela kaj več, ker je v bistvu zanimiva roža in upam da me bo marala, ker imam tudi jaz s tem probleme. Mene ne mara družinska sreča. Posuši se mi kljub zalivanju in rosenju. Pa tako mi se všeč.
Ko pa mi je šlo nekaj ciklam, sem jih za kazen dala v neogrevano sobo, da jih nisem gledala kako propadajo. Sedaj so tem in jih hodim gledat kako lepo cvetijo in poganjajo vedno nove popke.
Za nasvete o kwekeriji pa se najlepše zahvaljujem,
Tinoča
Pa si sigurna , da se ji tako reče?! Jaz pod tem imenom ne poznam in tudi je ne najdem v knjigah, katere imam na razpolago.Tudi v enciklopediji je ni. Prosim če preveriš!
Družinska sreča pa ne potrebuje preveč vode , saj ima zelo kratke in nežne koreninice. Ciklame pa ko si že tako “lepo” kaznovala si spoznala, da potrebujejo bolj hladno.
Hvala,da si si vzela čas, ampak roža je res kwekwrij zeurniet. Tako piše na kartici, ki je bila zataknjena v zemljo. Piše še, da ne sme temp. pasti pod 14 st. in pa da jo je treba pogosto zalivati.
Je pa res zanimiva, ker steblo raste iz nekakšnega gomolja, ki je prepolovljen. Prav ti gomolji me skrbijo, ker mislim, da se sušijo. Zdaj zgledajo nagubani kot posušeno in zgubano jabolko.
Če kaj najdeš pomagaj!
Tinoča
Hvala,da si si vzela čas, ampak roža je res kwekwrij zeurniet. Tako piše na kartici, ki je bila zataknjena v zemljo. Piše še, da ne sme temp. pasti pod 14 st. in pa da jo je treba pogosto zalivati.
Je pa res zanimiva, ker steblo raste iz nekakšnega gomolja, ki je prepolovljen. Prav ti gomolji me skrbijo, ker mislim, da se sušijo. Zdaj zgledajo nagubani kot posušeno in zgubano jabolko.
Če kaj najdeš pomagaj!
Tinoča
Ali imaš možnost mi poslati sliko po mailu ali pa po faksu? Namreč pozanIimala sem se v Semenarni , (pregledala še enkrat vso literaturo )in v Bot. vrtu, pa tudi oni ne vedo za kakšno rastlino gre. Mail imaš ali pa ti dam št. fax. 01 7861 651.
Zaenkrat ti ne morem pomagati, ker se imena (latinska) spreminjajo, k ar pogosto te res prosim, če pošlješ sliko.
Stvar je taka. Možno da je tisti kwekwerij res nasad in 3 take rastline v lončku so v bistvu nasad. Torej je možno da je ime rastline zeurniet. To dvoje piše nad tistimi skopimi navodili za uporabo. Na drugi strani listka pa je en debel stric v črtastih hlačah, nad njim pa je še nekaj napisano, samo tisto se še nobenemu ni zdelo kot da je ime rastline. Ko bom doma vam sporočim še tisto.
Brigita, ker o faksu nimam pojma, se bom pozanimala, če ti lahko pošljem kartico, drugače pa jo bom fotografirala in jo sigurno dobiš.
LP,
Tinoča