Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Otroško in mladinsko zobozdravstvo čudna bolečina čeljusti

čudna bolečina čeljusti

Spoštovani!

Odločila sem se popraviti zobe, vendar imam velike težave. Pri pregledu mi je zobozdravnik povedal, da so moji zobje v bistvu brez povrhne plasti in da moram jesti čimmanj kisle hrane. Kakšna hrana je mišljena?

Ko mi je začel popravljati zobe, sem imela potem 2 dni težave – bolečine, še sedaj po 4 dneh na večer čutim čudno bolečino, zaboli dlesen spodnja, čeprav mi je zobe popravljal na zgornji čeljusti, potem se to prestavi v glavo in nekaj časa boli. Ugotovila, sem da ta bolečina preneha če močno vlečem skozi zobe hladen – sveži zrak.

Prosim svetujte mi, kaj naj naredim saj imam le 27 let in se za zbe bojim.

ita

Spoštovana ita,

bolečine po popravilu zob so dokaj pogosta težava. Povzroča jih lahko več faktorjev – odgovor zobne pulpe na “vrtanje”, priprava kavitete z raznimi kemikalijami,… Bolečina lahko izžareva tudi v glavo, ker iz tam izhaja živec, pa tudi v nasprotno čeljust (isti izvor).
Kaj je mislil vaš zobozdravnik s tem, da vam manjka povrhnja plast, mi ni jasno. Če bi vam manjkala sklenina, potem bi bile težave dosti večje. Možno je, da so obrabljene le grizne ploskve. Kisla hrana naj bi pripomogla k raztapljanju sklenine, vendar izogibanje le-tej ne bo rešilo vaših težav.

New Report

Close