čudežni mineral
zanima me, kaj misli stroka o čudežnem mineralu? http://www.cudezni-mineral.com
Spoštovani,
lahko govorim le v svojem strokovnem imenu. Pogledala sem link in še malo pobrskala po internetu, ker tega produkta ne poznam.
Moje mnenje pa je sledeče – stvar je zdravju nevarna. Vsebuje natrijev klorit, ki se uporablja v agresivnih čistilih ter pomivalnih sredstvih, kjer je v varnostnih listih označen kot Xn – zdravju škodljiv.
Ko sem brala “protokol” jemanja, sem se zgrozila nad tem, da je driska in bruhanje znak čiščenja telesa, da ni nič hudega, če se vam malo vrti… da je to le znak, da deluje. Da se lahko uporablja tudi za otroke!!Katastrofa in groza! Da o obljubah o čudežnem delovanju na težko ozdravljive ali celo neozdravljive bolezni niti ne govorim.
Mislim, da je MMS le še en izmed mnogih poskusov zaslužiti denar na ljudeh, ki so bolni in iščejo alternativne metode. Tale pa je, v primerjavi s kakšnimi drugimi, še zdravju škodljiv in nevaren. Skratka – jaz bi se temu izognila v velikem loku.
Spoštovana Katarina,
Spoštujem vaše mnenje, čeprav ne vem kdo ste.
Bi vas pa vljudno prosil, da, preden podajate instant mnenja,
da se informirate v zadostni meri, da bi lahko podajali osebno
mnenje o MMS-u. Rezultati ne lažejo.
Glede interne uporabe Klorov Dioksida je znano zelo malo,
oziroma skoraj nič, poz. rezultati tretiranja pa številni.
Do danes, po vseh teh letih, ni bil zabeležen en sam primer
smrti ali zapleta zaradi uživanja MMS-a po protokolu,
medtem, ko za farmacevtska zdravila tega ne moremo trditi.
MMS, za razliko od farmacevtskih “zdravil”, nima stranskih
učinkov in NI toksin, kar za farmacevtske “zvarke” ne bi mogli
trditi, saj vsi vemo, da so farmasvtska “zdravila” močno toksična,
da ne govorimo o tem, kako in iz česa nastanejo ipd…
Hvala za vaše osebno mnenje, prosim vas le, da se naslednjič,
preden podate vaše mnenje, izdatno informirate. Hvala in lp.
Spoštovani Sašo,
želeli ste strokovno mnenje in jaz sem vam svojega napisala. Sem zdravnica in v tem primeru za vas najbrž na “nasprotnem polu”.
Rada bi poudarila le to, da izdelek ni registriran in ni bilo klinično preiskušan, zato bi zelo težko govorili o stranskih učinkih, primerih smrti, znanstveno dokazani učinkovitosti itd.
Moje mnenje torej ostaja enako.
Seveda pa tudi jaz spoštujem vaše.
Spoštovana Katarina,
Iskrena hvala za vaš odgovor in mnenje.
Kot zdravnica NISTE v mojem nasprotnem polu,
saj zelo spoštujem zdravstvo, kot samo stroko,
kar mi gre “v nos” je le farmacija, kot lobij.
Podatki o klinični preiskavi pa so na voljo na povezavi
ŠT. 2 na podstrani http://www.cudezni-mineral.com/povezave
Hvala še enkrat za podano mnenje in lep pozdrav,
Sašo
Težko verjamem, da je to vse, kar si imamo povedat o MMS-čudežnem mineralu.
Čestitke Sašotu za spletno stran s prevedenimi informacijami o MMS.
Pošiljam link na zelo zanimiv hrvaški forum na temo:
http://74.86.200.232/showthread.php?t=412447
in pozivam ljudi, da pišejo o svojih izkušnjah z MMS.
mineralni pozdrav
Pozdravljeni! Tudi sam sem pred kratkim naletel na goro informacij o tem čudežnem zdravilu,ki mu pravijo MMS. Sicer bilo je napisanega veliko, vendar kljub temu, nisem povsem prepričan v njegovo vseobsegajočo zdravilno moč. Ne trdim pa niti, da tega ni sposoben, vendar do zdaj nisem naletel na primer, kateri bi mi lahko z zagotovostjo potrdil njegovo zdravilno moč. Sem si ga pa tudi sam naročil, da zadevo sprobam na sebi, in sicer v povezavi z mojimi hudimi alergijami na cvetni prah katere nisem mogel v desetih letih pozdraviti z tabletami in podobno navlako, ki je imela na meni samo stranske učinke, pozitivnega zelo malo, vse kar je bilo je delovalo kratkotrajno in za sabo puščalo razdejanje v mojem telesu. Zato sem se odločil, da poizkusim z MMs-om, pa, da na lastni koži testiram njegovo učinkovitost. Bi pa zelo rad videl, če je kdo izmed vas že imel kakšno izkušnjo z tem minaeralom, pozitivno ali negativno, ker do zdaj še nisem, vsaj v Sloveniji, naletel na nikogar, ki bi bil pripravljen dati kakšno uporabno informacijo iz prve roke. Obilo zdravja vsem! David
Glede kliničnih študij bi rekla samo to, da je ena klinična študij veliko premalo za dokaz varnosti omenjene snovi. Poleg tega iz navedene študije ne moremo razbrati, kakšne bodo morebitne posledice na dolgi rok in pri daljši uporabi.
Omenjena študija tudi ne pove nič o učinkovitosti snovi, tako da… bi rekla da so dokazi zelo pomanjkljivi.
No, jaz bi glede varnosti dodala še tale link od celjskega zavoda za zdracvstveno varstvo. Predvsem je zanimiv 2. odstavek, ki pa o ne/varnosti omenjene snovi govori precej drugače, tako da previdnost ni odveč:
http://www.zzv-ce.si/uploads/2008/pdf/klorov%20dioksid_kloriti_klorati.doc
Drugače je pa sklicevanje na to da imajo zdravila stranske učinke, MMS pa popolnoma nobenih, hkrati pa enako učinkovitost, po mojem nekoliko naivno. Načeloma velja za vse snovi, ki imajo na telo kakršenkoli učinek, da imajo tudi stranske oz. neželene učinke. Še celo rastlinice in hrana jih imajo:) Praktično ne poznem snovi, ki bi imela samo pluse. Je pa razlika pri kakšnem odmerku se ti učinki pojavijo (predvsem ali se pojavijo pri terapevtskem odmerku) in kako škodljivi so. V tem pa se različna zdravila in druge učinkovine med seboj razlikujejo.
Pa brez zamere, želim le varno uporabo z veliko mero zdrave pameti.
Si ne morem kaj, da se nebi obregnila ob tale Sašotov stavek: “MMS, za razliko od farmacevtskih “zdravil”, nima stranskih
učinkov…”
Kaj so pa potem vrtoglavica, slabost in bruhanje, če ne stranski učinki? Ljudje, pamet v roke. Medicina pozna toliko preverjenih in s kliničnimi in predkliničnimi študijami res temeljito testiranih zdravil, da vam res ni treba pit čistilnih oz. dezinfekcijskih sredstev.
Že tako ali tako je voda zadosti klorirana, da je res ni potrebno še bolj klorirati:)))
A je MMS isto kakor MSM (žveplo)?
npr:
http://www.planetbio.si/msm-lepotilna-krema.html