Najdi forum

Čuden pritisk v glavi in očeh

Pozdravljeni,

ne vem, če je to tema za vas, ne vem več na koga se obrniti.

Bila sem že pri okulistu, oftamologu, kardiologu, revmatologu, nevrologu, pa še kje.

Trenutno čakam na mr glave, ostali izvidi so vsi ok.

Težava je, da imam že več let čuden občutek v glavi, kot nek pritisk. Občasno, ne pogosto, me glava tudi boli, predvsem spredaj ali zadaj.

Motijo pa me oči. Kot bi imela neko meglo pred očmi, kot da ne morem jasno gledati. Dioptrijo imam isto že 20 let, sama jih imam 41. Ampak se mi zdi, da ne vidim ok, da kot da bi potrebovala neki za oprat oči. Težko opišem… kot bi se zjutraj zbudil zaliman in tako si cel dan… ne mores si dati stran te neke megle… čeprav kot rečeno, dioptrija je ista. Ampak pravijo, da so oči ok.

Mislila sem, da je multipla, pa pravi nevrolog in revmatolog da ni.

Ker se mi je par mesec nazaj pred očmi nekje pol ure bliskalo, nisem mogla brati, sem po pregledu oftamologa kjer je bilo ok, sla ponovno k nevrologu, sedaj sem naročena na mr glave.

Ne vem, mogoče pa je kaj narobe… kak tumor ali kaj… ne vem več kam naj grem.

Sem tudi zelo utrujena, hitro se spotim.

Zasledila sem vas na fb in vam pišem, če bi bilo kaj to v povezavi z hrbtenico… čeprav oči verjetno nimajo veze s tem.

Hvala.

Spoštovani,

vsekakor bi bilo potrebno opraviti slikanje vratnega dela hrbtenice, vsaj rentgensko slikanje, še boljše pa slikanje z magnetno resonanco. Predvidevam, da v tem delu obstajajo spremembe, ki lahko povzročajo simptome, ki jih opisujete. Predvsem gre po vsej verjetnosti za draženje živčnih pletežev avtonomnega živčnega sistema. S tehnikami manualne medicine tovrstne spremembe uspešno zdravimo. S slikami se lahko naročite na pregled v eno izmed naših ordinacij.
Lep pozdrav.

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close