čuden občutek v glavi, ne funkcioniram normalno, lahko pa kolesarim in vozim avto
Spoštovani.
Vse se je začelo z obiskom zobozdravnika v začetku septembra. Spodaj desno na sedmici in osmici mi je naredil 3 zalivke. Ker je vrtal precej globoko sem dobila tudi protibolečinsko injekcijo po kateri sem imela nekaj ur omrtvičen del obraza.
Dva dni kasneje sem se zbudila z rahlo omrtvičenim in bolečim delom obraza, na isti strani kjer sem dobila zalivke. Še isti dan so se mi hkrati začele pojavlati blage zbadajoče bolečine na tem delu obraza (občutek, kot da te nekdo zbada z iglo). Občutek omrtvičenosti je minil naslednji dan, zbadanje pa se je umirilo po 3-4 dneh.
Takoj, ko se je zbadanje umirilo, se mi je pa pojavil čuden občutek v glavi, kot preplet občutkov: omotice, nezbranosti, pritiska v glavi, utripanja v glavi in ušesih, bolečin v obeh ušesih – kot da ne morem izenačiti pritiska, moti me glasen zvok. Občasno ( 1 x na dan) me še kaj špikne na različnih mestih v glavi ali v ušesih.
Ta čuden občutek v glavi je res neprijeten. Kot da ne funkcioniram normalno.
Težav zjutraj, ko vstanem skoraj ni, pojavlajti se začnejo kakšno uro ali dve kasneje in trajajo skozi cel dan. Kakšen dan se počutim bolje, naslednji dan pa spet slabše. Prav tako opažam, da nimam teh težav, ko kolesarim, ko vozim avto isto nimam teh težav. Prav tako ne čutim neke utrujenosti ali splošnega slabega počutja.
Je pa res, da sem se, ko so se mi začele pojavljati te težave z zbadanjem v glavi kar precej ustrašila. V bistvu nonstop premlevam o tem kaj je narobe z mano. Bila sem pri zdravniku, ki pravi, da je verjetno vso to moje stanje povezano z živcem, ki naj bi ga razdražil poseg na zobeh. Je možno, da bi razdražen živec povzročal takšne težave sedaj že mesec in pol? Malo sem zaskrbljena, da je za to moje stanje kriva kakšna druga bolezen…
Samo še za informacijo – aprila letos sem bila na menedžerskem zdravniškem pregledu, kjer so mi podrobno pregledali kri (hemoglobin, sladkor, ščitnica, elektroliti, …) vse ok. Narejen je bil tudi UZ vratnih žil – bp. Oftamološki pregled oči – bp, …
Stara sem 43 let, višina 168cm, teža 59kg, nekadilka, veliko se ukvarjam s športom…
V kolikor lahko na podlagi napisanega sklepate kaj bi lahko bil vzrok mojim težavam, bi bila zelo vesela.
Za odgovor se vam že v naprej zahvaljujem.
Pozdravljeni,
hvala za zelo natančen opis težav. Menim, da ni kriv živec, ki so ga anestezirali. Zobozdravniški poseg je vplival na mišice te strani obraza (višje zalivke – drugačen ugriz), predvsem pri žvečenju in grizenju, da se je dodatno poslabšala že tako povečana napetost vaših mišic obraza in vratu.
Zamašenost ušes je simptom mnogih bolezni, potrebna je otomikroskopija ušes, endoskopija nosu, grla in žrela, meritev sluha (ADG). Glede na podatek, da odlično kolesarite in ste celo takrat brez težav, je verjetno delovanje ravnotežnih organov normalno.
Občutki, ki jih opisujete, spominjajo na mišični vzrok, povišano napetost – zategnjenost vratu, ramen. Šele po pregledu se lahko odločimo o tej diagnozi.
Lp,