Najdi forum

Cuclanje prsta

Moja punčka je stara 3 leta in še vedno cucla prst. Ne kaže, da bo to navado sama od sebe opustila, saj je to tolažba in pomiritev preden zaspi. Čez dan pa tudi zelo pogosto tlači prstek v usta. Zobozdravnica je ob kontroli takoj ugotovila, da to počne, saj so zobki zaradi tega že premaknjeni na vzven.

Babi svetuje namazati prstek s papriko, jaz pa nisem najbolj za takšne metode. Imate kakšno drugo idejo?

Punčki od prijateljice so obljubili kolo, ko bo nehala vleči prst. V nekaj tednih ji je to res uspelo in danes je zelo ponosna kolesarka.

Saša,
obljubljali smo “zvezde z neba”, pa zgleda, da ji je ta navada prišla tako v kri, da to počne že podzavestno.

Hej, v tolažbo – moja ima 5 let in duda prstek. Zobki so taki, kot morajo bit (nobena zobarca ni opazila, sem kar sama povedala:)). Nisem ji pa nikoli kaj posebno branila. Nikoli ni imela dude, flaške – le prstek.
Ne odobravam, sem pa proti kakim “hudim” ukrepom. Ker gre čez dobro leto v šolo, ji pač pripovedujem, da tam pa ne bo šlo.
Moja sestra je dudala do šole….

Obstajajo pa neki premazi za nohte, menda so ogabnega okusa – dobijo se v lekarnah.

Lp

ppikap

Po pravici, se jaz kaj posebej ne obremenjujem s tem. Edino, kar me skrbi je to, da ima res malce zobke že obrnjene navzven. Ne vem, ali bo to imelo kakršen koli vpliv ob rasti stalnih zobkov. V tem primeru ji aparatek ne uide.

Hmmm, ne morem trditi, ampak dvomim, da bi bilo le dudanje prstka krivo, da otrok rabi aparat. Najbrž pa tudi delno pripomore.
Sicer pa, preden se vse skupaj izoblikuje, traja zelo dolgo.

No, naši ni nič nerodno, v vrtcu so jo opominjale – pa ni nič zaleglo.
Enkrat se bodo že odvadile!
Lp in srečno!

ppikap

hej!

tut sama sm mela ful dolg prst v ustih ponoči, pa podnevi, ko sm gledala tv npr… men se zdi da do 1.razreda… pol sm pa kr nekak nehala…

v bistvu mam zdj že 2 leti aparat – zarad malokluzije zob (k sm pač prst mela dolg u ustih, so mi spredni zobi šli preveč naprej, pa tut z jezikom sm si jih potiskala naprej….) tk da cuclanje prsta ma lahk za posledico aparat…ni pa nujno…

sicer pa..neem..če ji to paše, se mi ne zdi kaj tk groznega. ko bo prišel čas, bo že nehala. js sm kr zadovoljna, da me niso po prstih mazali s čim, al pa kakšne take metode. aparat ni fain nosit, ampak se preživi;) pa čeprav sm stara 19 let. vem da sm sama kriva in nosim posledice:)

lp

{www.marni.si}

New Report

Close