Najdi forum

CTG v 37. tednu

Lepo pozdravljene nosečke,

danes sem bila na pregledu in so me dali na CTG. Ko sem ležala na hrbtu je bilo vse O.K., ko pa me je prestavila na levi ali desni bok, je nastala panika-sestra je rekla, da se otročku ali slabo godi ali pa spi. Jaz sem opazila, da se tam nekje do 13-ih, naš otroček ne premika preveč. Pri nas se pravo brcanje začenja šele popoldne in je najbolj intenzivno okoli 22-23. ure. Kako pa ve čutite otročke in kdaj? Ali je imela katera takšno izkušnjo s CTG-jem?

lp

Tudi sama sem bila danes na CTG_ju pri 38,4tednih.
Glavno je, da je srček lepo tiktakal:)) Gibi pa itak v tem času
že počasi postajajo redkejši.
Tudi pri meni je bilo zaznati le dvakrat malo več gibov(takrat je krivulja malo
podivjala:)) drugače pa je bilo tudi vse bolj mirno in enakomirno.
Tudi sama sem ležala na boku.
Tako, da ni panike. Na koncu tako graf pregleda G in oceni ali je vse
v normali.
Lp

Oi,

ja jaz sem mela tudi ctg v 37.tednu…takrat so ugotovili, da je z utripi tamalega neki narobe…obdrzali so me na opazovanju in naslednji dan, po opravljeni amnioskopiji in zeleni plodovnici takoj naredili cr….moram pa povedat, da po 35.tednu nisem vec cutila dobro otrocka, deset gibov je ze bilo a so bili tako sibki…tako da sem sforsirala predcasni ctg in hvalabogu da se je razpletlo kot se je….

bodi pozorna na gibe…

lp, teja

Meni se je pred prvim porodom (sicer prezgodnjim, otroka pa sem že dva dni precej slabo čutila). Ko sem v porodni čakala na razplet dogodkov in bila priključena na CTG, je slednji slabo kazal, če sem bila na hrbtu ali desenem boku in so bile babice bolj ali manj mirne le, če sem ležala na levem (takrat je kazal bolje). Tako sem vsaj 12 ur preležala na levem boku:)
Ni se pa nihče ubadal s tem zakaj – glavno je bilo, da so dobili dober rezultat na CTG.

A.

Živjo punce,

tudi sama sem bila danes na CTG-ju v 37 tednu. Vse normalno, srček ok, vendar nobenih popadkov. Sicer pa je moj trebuh večinoma kar trd, dete pa brca tako kot tvoj, maja bolj pozno, menda ni s tem nič narobe. Bi šla že kar rodit, a ne kaže nič, bo treba kar do 18. julija počakat, razen če nimate kakšnega recepta, da gremo kak teden prej.
No, kaj več pa jutri in lahko noč.

Serga (37 t)

Hojla!

Pri meni se še kar premika, ampak ne tako intenzivno kot prej. Prejšnji teden sem bila na pregledu (37. t) in je bilo vse OK. G mi je naredil UV. Potem sem dobila napotnico in sedaj čakam. Prav zanimivo, da nimam nobenega CTG-ja do datuma poroda – takrat moram priti v porodnišnico.
Včasih me je malo strah, da ne bo kaj narobe, saj imam še 17 dni.

lp (38.t)

To je pa res čudno, da nimaš nobenega CTG-ja več. Jaz imam pregled čez en teden, pa je rekla, da bomo spet imeli CTG. Kako bojo pa drgač vedel a je vse o.k. z otročkom? Dej jih ti rajš poklič, pa vpraši, če je to normalno?

lp

New Report

Close