CT prsnega kosa
Pozdravljeni,
zaradi bolečine v predelu vretenca v torakalnem delu na eni strani sem obiskala zdravnika. Bolečina je bila 2 meseca močnejša, potem se je omilila, vendar na pritisk, dotik se vedno prisotna. RTG je pokazal da je 12. levo rebro nekoliko morfolosko spremenjeno z bolj grobo strukturo in kalcinacije v poteku rebrnih hrustancev. Napotena na CT. Ta je pokazal, da je 12 levo rebro v podrocju glavice nakazano hipoplasticno v primerjavi z desnim, sicer z ohranjenim kortikalisom, morfolosko in strukturno normalno. Kaj zo pomeni in je bolecina povezana s tem? Zakaj nastanejo kalcinacije v tem primeru? Stara sem 23 let. Nevem ce je kaj povezano, vendar tudi nekateri sklepi me bolijo in mi pokajo, predvsem koleno ob dolgem mirovanju oz sedemju in voznji.
Za odgovor se vam najlepse zahvaljujem.
Spoštovani!
CT je pokazal,da je levo rebro nakazano hipoplastično,kar pomeni,da je minimalno manjši kot desni – to je razvojno in ni nič nevarnega.Rebro je strukturno normalno.Verjetno bolečina ni povezana z rebrom.Vzrok kalcinacij ni poznan.Če so bolečine v več sklepih,svetujem še pregled pri revmatologu.
Lep pozdrav!