Najdi forum

CT – in diagnoza –

Spoštovani dr.

Zopet vas morim z mojim vprašanji glede mojih težav. Kot sem vam že pisala, da bom imela CT. in sedaj imam izvid pred sabo in bi želela, da mi razložite bolj podrobno kaj to pomeni kar je napisal Radiolog.

1. Sekvenčno slikanje spinalnega kanala opravimo z 1,5 mm pomiki, z najboljšo mogočo incidenco ravnine glede na anteriorno steno spiralnega kanala za posamezne diskuse. Prva serija slik, ki je rekonstruirana z algoritmom nizke resolucije je prikazana z oknom za mehka tkiva, druga serija slik je pa rekonstruirana z algoritmom visoke resolucije in je prikazala z oknom za skelet. (Kaj to pomeni) ?

2. V višini diskusa C3-4 je videti izbočeno posteriorno konturo diskusa, ki je tudi ostro omejen. ( Kaj to pomeni?)

3. V višini diskusa C4-5 je videti izbočeno posteriorno konturo diska, ki je tudi ostro omejena.
(Kaj to pomeni)?

4. Vn višini diskusa C5-6 je videti v celoti izbočeno posteriorno konturo diskusa, ki je neostro omejena. Na priležnih krovnih šploščah so vidni oseofiti. Sprednji likvorski prostor je zaradi tega zožen. Opis kaže na intervertebralna osteohondroza. (Kaj to pomeni)?

5. V višini diskusa C6-7 je videti v celoti izbočeno posteriorno konturo diskusa, ki je tudi ostro omejen. Opisano kaže na degenerativne spremembe diskusa. (Kaj je to?)

6. V višini diskusa C7-Th1 je videti ohranjeno posteriorno konturo diskusa, ki je tudi ostro omejena. Spinalni kanal je primerno širok, v njem ni videti patoloških senc. hranjena. (Kaj je to)?

Lepo vas prosim, če bi mi razložili kaj vse to pomeni oz. te diagnoze. Ali menite, da je to posledica prometne nesreče?
Opravičujem se vam, ker sem vam zastavila kup vprašanja, ampak drugače ne gre, ker ortopeda imam šele v decembru.
Za vaš dragoceni čas in odgovor se vam 100x zahvaljujem.
Bodite zdravi in lepo pozdravljeni
Doroteja

Dobro se z dobrim vrača:-)))

Spoštovani,

Diagnoza kaže na določene spremembe v posameznih segmentih hrbtenice. na osnovi česar je ne da bi videl slike, težko dati mnenje.
Mislim, da je najbolje, da se s slikami oglasite pri meni ali kakšnem drugem zdravniku, določili bomo lahko tudi nevarnost spremembe in možnosti zdravljenja.

Lep pozdrav,

Pri padcu sem zlomila trtico.Predlagali so mi fizioterapijo,potem bi mi poskusili v lokalni anesteziji to zravnati,ce nebi slo bi mi to operirali.Tako pravi ortoped.Ne morem sedeti.ker pri vstajanju imam bolecine.Kupila sem obroc.Prosim vas da mi se vi svetujete kaj bi bilo zame nejbolj primerno in ce mi lahko pomagate vi?Stara sem 40 let.Hvala vam za odgovor.Lepo vas vse pozdravljam. MILENKOVIC LJUBICA

Spoštovani,

Glede na to,kar ste napisali, ne da bi videl slike ne morem oceniti vašega stanja, saj je potrebno videti situacijo po zlomu.
Glede na bolečine ki jih navajate dvomim, da bi vam manualna medicina lahko pomagala. Mislim, da je najbolje, da v tem primeru sledite navodila vašega ortopeda.

Lep pozdrav,

New Report

Close