Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza CT glave – tešč?

CT glave – tešč?

Pozdravljeni!

Zaradi suma na ms me je zdravnica poslala na CT glave. ko sem se naročala so mi rekli da moram prit na preiskavo tešč. zanima me zakaj je potrebno za CT glave biti tešč in če je res nujno to, saj imam slikanje šele ob 11 uri, jaz pa že tako zelo slabo prenašam lakoto? Prav tako me zanima, če dobim samo izvide ali dobim poleg izvdiov tudi slike – verjetno bi jih nevrolog hotel videt? (grem pa na slikanje v splošno bolnišnico in ne samoplačniško)?

najlepša hvala in LP, Ana M.

Ali ni nevrolog zaposlen v isti bolnišnici, kamor greš na slikanje? Če je, potem tako ima vpogled v slike, mogoče ti bo celo on sam napisal izvid 🙂 Kakorkoli, jaz nisem dobila slik, samo izvide. To da moraš biti tešča je pa res malo skregano z logiko, vendar če so ti naročili, potem že mora biti tako 🙂 Bolje, da potrpiš, kot pa da potem čakaš na nov termin.

lp

Sem moški star 43 let in se zdravim za sladkorno bolezen tipa 2 ( glukovans 500/2,5 mg- 2×1 ) ter za povišan pritisk ( valsakor 160 in lacipil 4mg ). Lani sem bil obravnavan pri nevrologu zaradi omotice, dal me je na slikanje vratnega ožilja in ožilja glave ki ni pokazalano ničesar. V zadnjem času, vsaj že kakšnih 4-5 mesecev pa se mi občasno trese leva roka , v mirovanju se mi ne. Ko primem skodelico ali kaj drugega v roko tudi ne. Imam občutem kot neke šibkosti roke napram desne. Hoja je normalna prav tako tudi vse ostale funkcije. Se mi zgodi pa da se mi ob razburjenju ko se dvigne adrenalin mi nekaj časa tresejo obe roki in po kakšnih 20 minutah se sama od sebi umirita. Občasno imam občutek kot da se mi trese celotno zgornje telo kot pri občutku ko človeka zebe. Prav tako imam večkrat občutek tresenja leve roke čeprav tega na pogled ni videti.

Zanima me vaše mnenje. Iskrena hvala za vaš odgovor

New Report

Close