CT-Angiografija Možganov
Spoštovani dr. Kersnik
Lepo vas prosim, če mi razložite izvid od moje hčere, ko je imela CT-z angiografijo. možganov. Stara je 25. let Vam bom citirala izvid.
Arterija komunikans anterior je gracilna, videti je tudi gracilni arteriji komunikans posterior obojestransko. Na koronamih rekonstrukcijah izgleda karialno v predelu odcepišča a. oftalmike desno ACI minimalno širša, bolj v smislu blagega infundibulamega razširjenja, lahko tudi projekcijsko pogojeno, zaradi tangencialnega poteka ACI ( glede na rez rekonstrukcije), na aksialnih in koronamih rekonstrukcijah namreč tega ne vidim.
Od ostalega: videti je blago deviacijo nosnega pretina v desno, spino septi nasi desno, nekoliko zadebljeno sluznico na spodnjih nosnih školjkah bolj desno. Robne sluznične zadebelitve v posameznih obnosnih votlinah.
Lepo vas prosim, če mi odgovorite, kaj pomeni ta izvid? Bolj po domače, če mi razložite, ker me resnično zelo zanima in sem zelo zaskrbljena. Prosim lepo za vašo razlago in mnenje. Hvala vam in lep pozdrav
Mineja
Spoštovani!
Dobro bi bilo vedeti težave, zaradi katerih, je bila pregledana. Iz same preiskave namreč ni mogoče povzreti drugega, kot da sta dve žili nekoliko ožji, kar pa nima bistvenega vpliva na možgane.
Ima ukrivljen nosni pretin, in znake blagega sinusitisa.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik