Pozdravljeni
Že dobra dva meseca me črviči v trebuhu ne boli je pa neprijeten občutek imam mehko blato ali pa sem zaprta. Ko sem zaprta dosti prdim. Pa tudi se mi spahuje ali pa rigam in imam pekoč jezik. Zaradi napihnjenosti in menjavanja zaprtja in drisk tudi manj jem in sem brezvoljna. Opazila pa sem tudi, da imam preko nohtov belo vertikalno črto. Je pa res tudi, da sem opravila test ščitnice in sem dobila diagnozo, da mi ščitnica premalo deluje, več pa ne vem, ker me osebna zdravnica ni poslala naprej na dodatne preiskave. Zanima me, samo ali je to zgaga ali je mogoče, da je to od ščitnice ali kaj drugega, ki bi me moralo skrbeti? Stara sem 27 let.
Spoštovana,
Ščitnica je pomembna pri presnovnih procesih. Določene težave so lahko povezane z nepravilnim delovanjem ščitnice. Opisane težave so lahko posledica tudi vnetja želodčne sluznice (gastritisa) ali refluksne bolezni. Navajate tudi težave, ki so lahko posledica nepravilne prebave.
Mislim, da ni nič tako zaskrbljujoče, je pa potrebno spremljat simptome. Zaenkrat bi vam priporočal antacide (Rupurut ali Rutacid), ki jih lahko kupite v lekarni, predvsem zvečer, ter probiotike in vitamine B-complexa. Če se težave bojo nadaljevale pa bo potrebna dodatna diagnostika.
Lp