CRPS desne roke – prosim pomoč
Spoštovani!
Leta 2005 sem se poškodoval in sicer mi je jermenica zgrabila desno roko. Ob sprejemu je bila roka plavkasto obarvana, palpatorno boleča v IV. In V. MCP sklepu ter proksimalnih falang IV. In V. prsta. Gibljivost I. in II. Prsta je bila zavrta. RTG je pokazal zlom proksimalne falange IV. Prsta, ki je bil oskrbljen z zamavčenjem in se tudi zdravil. Od poškodbe imam otečeno hrbtišče desne roke, zavrto gibljivost v zapestju in v vseh prstih, boleča je celotna roka in na EMG izvidu je vidna poškodba ulnarnega živca. Opravil sem že večkrat FTH in akupunkturno stimulacijo ter blokade n. mediani in gang. stelati. Prav tako sem dve leti redno obiskoval fizioterapijo in delovno terapijo. Stanje se kljub temu slabša (popolna negibljivost in otrdelost prstov), saj je viden refiling na koži in rdečina se je razširila na približno polovico podlahti. Napisanih je bilo že več diagnoz, med drugim tudi Sudeckova distrofija, zadnja diag. CRPS desne roke. Ker bi želel kar najbolj okrevati, vas prosim za nasvet. Po posvetovanju s pristojnim kirurgom naše bolnišnice je bilo razvidno, da je operacija možna, vendar se je pri nas v Slo zaradi zahtevnosti nihče ne bo lotil. Sprašujem vas ali veste kje v tujini poiskati zdravniško pomoč, kateri so najboljši rehabilitacijski centri kamor bi se obrnil po pomoč.
Hvala za odgovor!
Iz vašega pisma sumim, da je bila poškodba živca prisotna že pred nesrečo, saj poškodba dlani in prstov ne bi smela vplivati na ulnarni živec.
Z manualno medicino bi verjetno lahko pomagali le delno, več bi lahko vedel ob pregledu.
Tujih tovrstnih zdravstvenih centrov ne poznam, morda se bo oglasil kak bralec foruma.
Lep pozdrav,