Najdi forum

črpalka za mleko

Sem nosečnica, do poroda me loči le še nekaj dni . Seveda veliko prebiram in me zanima naslednje- je potrebno uporabljti in si izčrpavati preostalo mleko redno?Ne ve,m namreč ali naj si kupim sedaj črpalko za iztiskanje ali ne.
Brala sem , da je iztiskanje po hrabnjenju priporočljivoi, ker s tem prelisičimo dojke, da je otrok več spil, tako bo nato nastalo več mleka( ponudba- povpraševanje)

Mame, ki ste uspešno dojile in dojite- kaj menite, kako vi ravnate, katero črpalko priporočate.

Sem zelo zmedena, ker nekateri pravijo, da iztiskanje ni potrebno , drugi pa, da je.Hvala

Tudi sama sem bila v enakih dvomih, vendar črpalke nisem kupila in mislim, da sem storila prav. Vseeno sem imela ogromno mleka.

lp

Zdravo!
Jaz sem bila tudi v dvomih, ali naj kupim črpalko ali ne. Tašča mi je rekla, da je to samo za “komot” ženske. Vseeno mi jo je mož kupil.
Takoj po porodu nisem imela veliko mleka, ker sem dobila po dveh dneh vročino, kajti morala sem iti na čiščenje maternice, ker mi “posteljica” ni bila v celoti odstranjena. Mleko mi je kar usihalo, tako, da tretji teden mi je otrok pri prsih samo jokal, ker ni bilo dovolj mleka. po priporočilu moje mlajše sestre, ki je uporabljala črpalko, sem jo začela uporabljati tudi jaz.
Ne boste verjeli, v enem tednu sem zopet prišla k mleku. Mleka sem imela potem toliko, da ga otrok sploh ni mogel spiti. Dajala sem ga v zato namenjene vrečke v zmrzovalnik. Otroka sem tako uspešno dojila vse, dokler ni bilo potrebno iti v službo – do 11 meseca starosti.
Tudi, ko bom imela drugega otroka, mi sploh ne bi padlo na glavo, da ne bi uporabljala črpalke za iztiskanje mleka.
No toliko, jaz bi vam priporočila uporabo črpalke in sicer od proizvajalca AVENT, ta stane približno 10.000,00 SIT. Ne bo vam žal!!!
Pa uspešno dojenje in veliko srečnih in razigranih trenutkov z vašim otročkom vam želim,
LP Lina

jaz pa sem črpalko rabila ravno zato, ker je bilo mleka preveč, pa sem ga morala na nek način iztisniti iz dojk, in črpalka je za to pač najbolj idealna . Drugače pa lahko počakaš do poroda in kasneje vidiš če črpalko rabiš. Saj jo lahko kupiš v katerikoli trgovini z otroško opremo.
Pa srečno!

Črpalka je kar praktična stvar, tudi če moraš kam skočiti za kako urico in prej pripraviš mleko za dojenčka. Do sedaj sem jo uporabila le v ta namen, vendar mi ni žal, da jo imam. Kupila sem jo preko oglasa (Moj malček ali Mama imata polno takih oglasov), in sicer Aventovo – skoraj nerabljeno. Tako ali tako jo moraš sterilizirati. Srečno!

Kako se jo steriliziraš, če nimaš sterilizatorja? S prekuhavanjem? Prekuhaš posamezne dele ali lahko sestavljeno črpalko?

Hvala za odgovor, Vesna.

Jaz sem kompletno črpalko razmontirala (enako naredim z aventovim nastavkom za pitje s kozarčka) in jo vrgla v lonec z vodo ter prekuhavala kakih deset minut (sicer pravijo, da je 5 minut dovolj, ampak tudi 10 jih ne škodi).

L.P.

Jaz sem kupila aventovo in si mleko iztisnila ravno petkrat… ne vem, takoj po porodu je fino, tretji dan, ko je naval mleka, sicer pa se kasneje zadeva najbrž ustali… vsaj pri meni je tako… zdaj dojim že štiri mesece in si ne izbrizgavam mleka, čepšrav ga je vč kot preveč..

Srečno…
Anita

Svetujem ti, da ne kupuješ črpalke v naprej, ker je precej draga, sploh če jo ne uporabljaš. V porodnišnici Ljubljana si lahko črpalko sposodiš, najemnina pa je nekaj stotakov na dan in tako ugotoviš, ali ti sploh pride prav. Res pa je da jih imajo pogosto na izposoji. Če boš rodila v Ljubljani, lahko zanjo prosiš že v porodnišnici.
Srečno!

Predvsem ne hiti z nakupom že pred porodom, saj sploh ne veš, če jo boš potrebovala. Saj jo dobiš skoraj v vsaki otroški trgovini. Sama dojim že 10 mesecev in tudi pomislila nisem nanjo. Če je bila katera dojka res boleče prepolna, sem jo malo iztisnila, malo kasneje pa jo je sin gotovo izpraznil. Zmanjkovalo pa mi mleka na srečo tudi ni nikoli. Še sedaj ne.

Črpalko si lahko tudi izposodiš. Velika izbira je tule: https://www.smejko.si/index.php?route=product/category&path=119

najem prsne črpalke Ameda https://www.smejko.si/index.php?route=product/product&path=119&product_id=557

Prsna črpalka Mamivac https://www.smejko.si/index.php?route=product/product&path=119&product_id=544

New Report

Close