Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Črno in krvavo blato

Črno in krvavo blato

Zanima me kaj pomeni ce imam normalno blato ( rjavo ) in pa potlej malo krvi pritece. to se mi doggaja sedaj ze kasn tedn. a je to kaj narobe??

Najbrz gre za hemoroide. Za diagnozo pa je potrebno obiskai zdravnika.

Lep pozdrav, Katarina

A je to kaj hudega? ce bi se dal mal vec o tem razloziti

Hemoroidi so zilne tvorbe ob analni odprtini, niso nevarne, so pa neprijetne, saj krvavijo, bolijo, pecejo… Zdravljenje je mogoce, v postev prihaja vecinoam manjsi kirurski poseg, pomagajo pa tudi razlicne kreme, svecke…

Za zanesljivo potrditev, da gre dejansko za hemoroide pa boste morali obiskati zdravnika.

Lep pozdrav, Katarina

Pozdravljeni.

Že od prvega poroda se mi pojavljajo hemerodidi, kar imamo tudi v genetiki. Zanima me, kako izgleda kirurški poseg? Z lokalno anestezijo, narkozo?

Lokalna anestezija ali kratka narkoza.

Lep pozdrav, Katarina

Pozdravljeni,

jaz jem želozove tablete in danes sem prvič imel krvavo blato.Kaj naj naredim?Je kaj narobe?

Ce je blato krvavo, morate k zdravniku, Ce je crno, je to zaradi zeleza in ni nobene panike.

Lep pozdrav, Katarina

Lepo pozdravljeni,
Zanima me to: nocoj sem opazil da ko grem an odvajanje blata so zraven rdeče lise krvi, vendar sem imel drisko.
Kaj je lahko to ?
Je mogoče kaj hudega ??

Lep pozdrav!

Lahko je poskodba sluznice ob napenjanju, lahko je hemoroid, lahko pa je kaj hujsega.
Opazujte blato, ce krvi ne bo vec, ni razloga za skrb. Ce bo, pa bo potrebno k zdravniku.

Lep pozdrav, Katarina

Pozdravljeni.

Zanima me, če tudi tablete centramed mami lahko povzročijo temno, oziroma sivo, črno blato?
Bi ob krvavitvi iz zgornjih prebavnih poti opazila še kak drug znak? Sem noseča, v 6 tednu.

Hvala.

Kolikor vem omenjen preparat vsebuje med drugim tudi zelezo, ki blato obarva temnejse. Mislim, da je vzrok to. Krvavitev iz zgornjih prebavil pa je verjetnejsa, ce ste ze kdaj imeli tezave z zelodcem (rano, vnetje sluznice), ce imate zdaj kaksne tezave v smislu bolecin v zelodcu.

Lep pozdrav, Katarina

Lp,

Kaksne 14dni nazaj sem prvic imel hemeroide sem sel k zdravniku povedal da ni hujsega da bi se mogl zacelit cez kaksne 2dni in se mi je. Danes sem opravil svoje in sem videl crno in rjavo blato sem pa jedel 2dni zapored borovnice je mogoce to mozno ali je kaj hujsega.

Hvala!

Verjetno so krive borovnice. Ce bo blat crno tudi v casu brez borovnic, pa bo treba k zdravniku. Zaenkrat pa ni panike.

Lep pozdrav, Katarina

Lp.

Ze 3 tedne imam drisko ampak ne tako kot jo vsi poznam, ko grem na WC je ko da bi blo blato+sluz je mogoce to kaj narobe ali sem pojedel kaj cudnega.

Hvala!

Mislim, da bi bilo pametni blato pregledati, lahko gre za kaksno motnjo v absorbciji hranil, lahko tudi za kaksno okuzbo. Ce ne b minilo v nekaj dneh, stopite do zdravnika.

Lep pozdrav, Katarina

Pozdravljeni,

naročena sem na kolonoskopijo, pregled črevesja zaradi krvavega blata, ki ga odvajam brez bolečin. Blato je mehko, kri pa živo rdeča in je je veliko. Vmes imam tudi temno blato in brez krvi. To traja že od oktobra. Ker sem se zelo bala te preiskave, sem s pregledom odlašala. Zanima me ali lahko zdravnika prosim za anastezijo pri pregledu in ali obstaja kakšen sirup, ki je boljši kot slana voda za čiščenje. Gastroskopijo sem opravljala že dvakrat, pa ni boleča, če ne krčiš požiralnika refleksno pa še kratkotrajna je. Kolonoskopijo pa bi vendarle raje opravila pod anastezijo. Ali je to mogoče?

Hvala za odgovore.
Vanja

Opravicujem se za zamudo, predvidevam pa, da ste v tem casu ze dobili odgovor drugje.
Po mojih informacijah je preiskava s sedacijo mozna (z doplacilom) pri Pacientu na Savski 3 v Ljubljani.

Lep pozdrav, Katarina

pozdravljeni danes zjutraj sem opazila črno blato jemala sem nalgesin v malo preveliki količini je lahko to vzrok za črno blato hvala za odgovor

Prekomerno uzivanje Nalgesina lahko povzroci rano na zelodcni sluznici, ki zakrvavi, to pa se pokaze kot crno blato. Svetujem vam, da obiscete zdravnika.

Lep pozdrav, Katarina

New Report

Close