Najdi forum

Črnina ali lahko kaj drugega?

Bolj slabo finančno stojimo. Umrl mi je tast. Ker bomo imeli pogreb jutri, me zanima če je primerno, da se namesto v črnino oblečem v čokoladno rjav žameten kostim rjave barve. Zraven bi oblekla črno majico in ruto okoli vratu. Pogreb bo na vasi.

Z veseljem bi si kupila črni kostim, vendar nam finančne zmožnosti trenutno to ne omogočajo.

Prosim za pomoč, to bo moj prvi pogreb.

Zvitorepka!

Iskreno sožalje ob izgubi tasta.

Nič ne bo narobe, če oblečeš kostimček v barvi, ki ga imaš. Važno je, kaj čutiš do tasta. Mogoče, boš dobila še kakšen nasvet.

LP PRABABI

Tast se mi zdi kar dosti bližnja oseba in bi jaz imela črnino. Posebno, če so sorodniki kmetje. Se mi zdi, da so na tradicijo zelo navezani in bi znala biti kakšna zamera, če jo boš ti spreminjala.

Zvitorepka,

tudi to drži, kot je zapisala Stella. Kaj pa, če si bi sposodila, če ne moreš kupiti kostimčka. Prej ali sle človek potrebuje črnino. Sama pa najbolj veš, kakšne razmere so na vašem koncu.

PRABABI

Se strinjam s predhodnicama.
Na vasi pridejo v črnini na pogreb celo vaščani, čeprav niso sorodniki. Čudno bi izgledalo, da bi snaha svetila v rjavem.
Vsaj izposodi si kakšne hlače.

ko je umru moj dedek je moja mami imela tudi rjav plašč (bilo je pozimi, ne vem če je imela črne hlače ker je bilo to 10 let nazaj) pa smo tudi (bili) z vasi pa ni nihče nič zameril pa sta si bila malo bolj v sorodu kot pa zvitorepka in njen tast..no jaz ne bom nič govorila kaj mora imeti odločitev je njena dala sem samo mnenje oz. povedala zgodbo

iskreno sožalje

Moje sožalje ob smrti tasta.

Veš kaj, obleči tisto kar imaš, sej ne morem verjet kar berem. Temno rjav kostim ni dovolj dober za pogreb??????? Če bi imela pa rjeva krznen plašč pa ogromno denarja da bi še vse stroške pokrile bi te pa v zvezde kovali. Dajte nehat prosim, tisti ki pišete kaj si mislijo na vaseh ste hujši kot tisti na vaseh ker oni drugega ne poznajo in jim človek še zameriti ne more.

Žaluje se s srcem in ne z oblačili (sploh če si reven!!!!!!) Zdaj si bo pa še oblačila sposojala, kot da nima že dovolj problemov s tem da finančno ne stoji dobro.

Zvitorepka, to kar si napisala da boš oblekla je super, verjemi!

lp

nejna

Tudi sama sem imela pomisleke, zato sem prosila za mnenje. Sem bolj suhe sorte, tako da si bom od bližnjih težko kaj sposodila. Sem pa tudi razmišljala. Se bom kar okorajžila in bom šla v rjavem.

Hvala za mnenja in čim več lepih stvari želim….

Spoštovani!

Nisem sicer strokovnjak za modo in navade, vem, kar pač vem, nekaj pa je čut in prav tako okus.

Meni se zdi to, kar predlagate, v redu.

Darko Ž.

Tudi meni se zdi rjav kosim v redu.

Pri nas so bili celo v roza, beli pa me to ni zmotilo.
Mislim, da je zgolj za tiste, ki stojijo ob krsti, žari, se pravi res najožje člane družine obvezna črnina, za druge pa je vseeno. Sicer se mi res zdi prav, da se za na pogreb oblečeš bolj umirjeno a črnina nikakor ni nujna. Dovolj je tvoje spoštovanje do umrlega, da ga pospremiš na zadnjo pot in da si tam za njega in njegove še bolj bližnje.

Moje sožalje.

Se popolnoma strinjam z nejno. Žalovanja se ne kaže z oblekami, temveč za ljubljeno osebo žalujemo v srcu. Nič naj te ne skrbi kaj bodo rekli drugi.

Lp

Mislim, da je bolj pomembno to, da nisi ravno v rdeči barvi. Če si v črni, rjavi ali temno modri pa še kakšni pa je po mojem mnenju res vseeno.

Ponovno se oglašam. Rjava je bila čisto v redu. Naj samo pripomnim, da je bila ta druga snaha v vinsko rdečem kostimu.

žaluješ v srcu in ne v obleki

New Report

Close