Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Otroško in mladinsko zobozdravstvo Črne pike na beli zalivki po poliranju

Črne pike na beli zalivki po poliranju

Spoštovani,
zobozdravnik mi je naredil belo zalivko. ta je bila čisto lepa bela, le na zadnjem delu grizne ploskve sta bila dva groba roba, kjer je hrana zastajala in je rezalo po jeziku, če sem šla čez grizno ploskev. zato sem prosila zobozdravnika,če se lo lahko popravi in je torej zob še nekoliko popravil tam – ga je spoliral. Zob je zdaj lepo gladek, po jeziku ne reže več, sem pa doma opazila dve črni piki na zadnjem delu zoba.
Najprej sem pomislila, da je lahko to od polirne gumice morebiti (vem,da obstaja neka taka črna fina) in sem upala, da bo šlo to stran, vendar ne gre, kakorkoli zob umivam, se te črni piki nič ne zmanjšata.

Zanima me, če mi lahko povesta zakaj do tega pride, od česa bi lahko to bilo. Ali morebiti lahko traja dalj časa da izgine ?
Lahko morebiti sama kaj naredim kupim za pomoč pri umivanju, da bi šlo to stran?
Ali se lahko da to kako popraviti pri zobozdravniku, še dodatno s čim spolirati, da bi bil zob bel – estetsko me moti – želela bi belo plombico? kakšen je vaš nasvet kaj bi bilo za narediti?
Zobozdravnika naslednji termin imam čez dobra dva meseca in bom takrat poprosila če bo lahko to popravil, da bi bilo nazaj belo.
Prilagam slikici,da lahko vidite, kako je bil zob pred današnjim poliranjem
http://shrani.si/f/3t/MG/4apvC4ir/zob-prej.jpg
in kakšne pikice so na plombici po poliranju.
http://shrani.si/f/3A/5v/4vBqFLFP/zobpo.jpg

Prijazna hvala za odgovor in nasvet kaj se da v tem primeru narediti.

Spostovani,
Opravicujem se vam za malce zapoznel odgovor zaradi moje odsotnosti.
Lepo ste opisali nastalo situacijo in menim, da sta madeza od polirne gumice in da se to naslednjic omeni zobozdravniku in lahko to popravi oz.odstrani.Obstajajo tudi fini diamantni polirni svedri, ki ne puscajo sledi in gumice.
Vasa plombica je po sliki lepo narejena in le se malo popravka in bo vse v redu.
Vi sami sicer lahko poskusite z abrazivnimi zobnimi pastami, ki imajo grobe delce, ce bi slucajno slo stran, sicer pa pri zobozdravniku.
Nic groznega, to se veckrat zgodi.

Srecno!

Teja Jeras dr. dent. med. Zobozdravstvena ordinacija MOGYdent Dunajska cesta 433 Ljubljana - Črnuče T: 031 433 468 E: [email protected] W: www.mo-gy.si/zobozdravstvo V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda.

New Report

Close