Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja črna plesen v kopalnici na fugah

črna plesen v kopalnici na fugah

predvsem okoli kadi in tuša se je nabrala črna plesen in je nikakor ne morem odstraniti. imate kakšno idejo?
se da to s čim odstraniti ali naj spraskam fuge in jih nanovo “zafilam”?

hvala

Na sredstvih proti plesni (dobiš v Bauhausu, Obiju, Baumaksu,…) so navodila, kako odstraniš plesen z zidov, kopalnic,… Kako so uspešna za kopalnice pa ne vem. Mmi smo imeli na zidu – je bilo OK. Se je sicer ponovno pojavila, ampak so našli vzrok in ga odstranili, zdaj pa upamo, da bo…
Mogoče narediš po postopku, da uničiš plesen, potem pa fuge samo prebarvaš, da ne bo grdo?

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Kaj pa če bi poskusila očistiti z varikino? Mi se tako kar uspešno borimo proti plesni v stanovanju. Samo dobro je treba prezračiti. Poskusi!
LP!

nova
Uredništvo priporoča

Jaz sem v tuš kabini vse dobro pošpricala z nerazredčenim Domestosom(vsebuje verjetno varikino), pustila nekaj časa, in… vse se sveti kot novo. 🙂
Ni pa bila taprava plesen ampak ostanki mila, duschbadov…

Poskusi.

jaz sem to črno zadevo .. ne vem če je bila plesen … z navadno gobico za posodo .. z grobo stranjo .. in z navadnim čistilom za ploščice spravila dol .. res pa da smo mi takoj ko so bile fuge še nove .. premazali z neko zaščito .. se pa ne spomnim več kaj je bila zaena zadeva …

B.

Če ne želiš seči po kemiji, poskusi tako: pecilni prašek streseš v posodico in doliješ toliko vode, da dobiš gosto tekočino, katero z gobico vtiraš v območja, kjer se nahaja plesen, pustiš nekaj časa delovati in obrišeš oziroma spereš s tekočo vodo. Mi smo to poskusili v kopalnici- na fugah in je delovalo.

Pri meni se je obnesla najbolj varekina in bobra volja pa zobna krtačka za fege. ČAV

Pri nas pa se obnese steam-buggy,ki s paro spravi vse stran…

LPT.

POSKUSI S CILITOM,AMPAK NE NAVADNIM PAČ PA S CILIT GELO,KER DALJ ČASA OSTANE NA FUGI IN S TEM BOLJ UČINKUJE.PUSTI STATU NEKAJ MINUT,NATO ZDRGNI Z MEHKO KRPO IN ČISTO VODO.
ČE TO NE BO POMAGALO SE OD ZNANEGA PROIZVAJALCA FUGIRNIH MAS MAPEI-A DOBI PRAV POSEBNA SOL ZA ČIŠČENJE NEGLAZIRNIH PLOŠČIC.KUPIŠJO LAHKO V POSODAH PO 1 ALI 5 KG.
ČE SI IZ LJUBLJANE, SREDSTVO ZAGOTOVO LAHKO KUPIŠ V TRGOVINI KER-ING S KOPALNIŠKO OPREMO.MISLIM,DA ONI CELO UVAŽAJO PROGRAM MAPEI,TAKO,DA NE BO TEŽAV.
ČE SE BOŠ ODLOČILA,DA FUGE IZPRASKAŠ,TO STORI TAKO,DA BO GLOBINA
FUGE VSAJ 5 MM,KER TI BO SICER NOVA FUGIRNA MASA IZPADALA TER SE
KRUŠILA.NIKAKOR PA NE NANAŠAJ BARVE NA STARE FUGE.S TEM BOŠ STANJE SAMO ŠE POSLABŠALA IN V KONČNI FAZI JIH BOŠ RAVNO TAKO MORALA IZPRASKATI. ZA NOVO FUGIRNO MASO TI PRIPOROČAM UNIHEMOVO,KER IMA PRIMEŠANO SILIKONSKO MASO TER JE ZARADI TEGA BOLJ GLADKA TER NE POKA.
VELIKO SREČE

Jaz bi uporabila belilo za fuge.

Astonish -čistilo za kopalnice, menda piše gor “for mud and meldow”, al nekaj podobnega, z zeleno nalepko. Dobiš v vsakem Sparu, 100x preverjeno. Sicer smrdi, napršiš, pustiš po možnosti čez noč in zjutraj samo oplakneš ali po potrebi še malo podrgneš, če je zelo zastarano. Močna stvar, ni za vsak dan, tkole 1x na 14 dni.

Sploh jaz zelo porajtam astonisheva čistila, vredna svojega denarja, pa še biloško razgradljiva.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

New Report

Close