Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Crinone – po transferju

Crinone – po transferju

Marina!

Iz drugega posta sem videla, da delaš v porodnišnici??? Jeee…. Super. Potem točno veš kako in kaj. Ful praktično, saj sem sama čisto mimo zdravstva in se moram še veliko naučiti.

Ta pon. sem bila na NS (13.t) pri dr. Pušenjaku – v Dravljah – imajo tako slab UZ – da se je dete komaj kaj videlo. Najprej je videl še nekaj…. potem pa je mene vprašal koliko plodov so videli do sedaj na drugih UZ!!!!! To bi moral ugotoviti on, mar ne… Pa sem mu rekla, da sem bila 2 tedna nazaj pri njemu na rednem pregledu v 10.tednu v Leonišču (tako imenujejo Gin. kliniko v LJ – ne vem zakaj tako ime…) in da je videl samo 1. Potem je pa rekel – no, potem je pa eden. Čuden občutek, ko skoraj vedno iščejo še nekaj….

No, ne glede na to: meritve so pokazale, da je vse ok.
Saj srce, hrbtenico, noge, roke, glavo… se je videlo, ampak ful medlo. Očitno so ti UZ čez trebuh slabši kot vaginalni.
Na izvidu je tudi slika – na njej je kar nekaj – niti obris otroka se ne vidi… Katastrofa, saj imam iz prejšnjega UZ eno ful lepo slikco – ta je pa kot nek zmazek! Ampak v končni fazi -samo da je vse OK. Mož je bil sedaj na 1. UZ, in je vpr. če bo še šel kdaj, saj imam preglede ponavadi dopoldan – NS pa je bila zvečer.

Ta prijateljivca, ki je rodila 2 mes prehitro, je šla čez vikend domov, pa je šla pogledat v trgovine za oblačila za 2-kilske bebice (njena ima sedaj skoraj 1,5 kg). Našla 2,3 komade…. tako da mi je včeraj potožila, da bo prava sirota…. Potem sem pa se spomnila, da je šla ena druga v AVT – Graz in sem jo prosila, da gre v C&A in je res kupila ene par zadevic, št. 42 in 46. Čudno da v SLO ni niti ene trgovine s tako malimi cotkami…… Ti si najbrž te stvari kupila v AVT?
Jutranjka pri nas sicer dela male cotke, a menda samo za porodnišnice – ne pa tudi za trgovine.

Kako je kaj s tabo? Počutje? So ti na morfologiji povedali spol? In? Bo Nika?Zakaj pa je fajn na morfologijo? Kaj ti to naredijo?

Na dopustu sem srečala enega fantka po imenu Ian. Meni je bilo to imel všeč že prej, a se mi ni zdelo primerno za SLO… Zdaj sem pa se navadila na to ime… in sem da dala na seznam…. ampak mož pravi, da bo – če bo fantek- Luka.

Dobro se imej, in oglasi se kaj – dolgo se nismo brale!
Vanja2

VANJA2!!!!!!
Tisti post ko piše da naj bi jaz delala v porodnišnici ni točen.Aly je očitno narobe razumela mojo razlago glede te porodnišnice v Feldbachu.Res pa je da jo zelo dobro poznam kakor tudi Dr.Miglarja ki je tam eden izmed vodilnih zdravnikov.Toliko o tem.
No me veseli da je z teboj in tvojo bebico vse ok in držim pesti da tako ostane tudi do konca nosečnosti.
Jaz sem tudi ok in moj še nerojeni otroček tudi.Imela sem sedaj še neke dodatne preiskave v Feldbachu,ker so sumili da naj bi dete imelo nekakšno srčno okvaro,vendar se je izkazalo da osebni ginekolog z navadnim UZ ni pravilno videl in je vse tako kot mora biti.
Ja nebomo imeli Nike ampak bo NIK ker je na poti še eden fantek tako da našemu Žanu nebo več potrebna mamica za igranje ampak bratec.Moje počutje je tudi zadovoljivo.Imam edino težave z prebavo,natančneje grem zelo težko in zelo po redko na blato,tako da je to kar malp neprijetna zadeva.Ostalo splošno počutje pa je dobro.Mali veselo brca tako da včasih kar precej zaboli,zredila sem se že za 7kg,ampak samo v trebuh,tako da me moj mož kliče mala bombika.
In ti si se že zredila kaj?Gibov še verjetno ne čutiš ampak tudi ta čudovit občutek boš kmalu občutila in videla da je božansko.
Na morfologiji ti pa pregledajo celo bebico od notranjih organov pa vse do glavice,hrbtenice in skratka vsega tako da vidijo če je vse v mejah normale.Jaz sem to morfologijo imela 10 avgusta in je vse tako kot mora bit.

Ja dobro bodi lepo in se kmalu zopet javi da se še kaj bereva!!!!!

LP MARINA!!!!!!!!

Marina!

O fantka imaš! Kot izhaja iz tiste tabele – ki so jo naredili Kitajci za načrtovanje potomstva (www.mama.si in še marsikje sem jo videla), naj bi tudi mi2 imela fantka. Me prav zanima, če drži ta tabela. Gledali smo za ene par prijateljic – in je držalo.
A pa je morfologija samoplačniška? Koliko to kaj stane?
Jaz sem se zredila za ene 2 kg – ampak tudi jaz v trebuh – ni čudno, saj sem zadnji mesec ves čas nekaj mlela, ker mi je bilo slabo. Zdaj se malo pazim – predvsem kaj pijem – da nima preveč kalorij.

Kakšne plenice si ti kupila za Žana, ko je prišel iz bolnice? In kje obleke?
S katero številko sta začela – če se še spomniš….

Lepo se imej,
Vanja2

VANJA2!!!!!!

Morfologija načeloma ni samoplačniška in ti napiše tvoj osebni ginekolog napotnico za Morfologijo v porodnišnici.Tako je vsaj v Mb.Če pa želiš to opraviti samoplačniško ti pa priporočam Dr.Japla,ki to opravlja samoplačniško v Mb,natančneje v termah Fontana.
Jaz sem za Žana od vsega začetka kupovala pleničke pampers in jih še danes,ker še vedno mali lenušček noče vsakič povedat kdaj mora na wc.
Oblekice sma začela z številjko 50 ker je bil zelo majhen otroček,vendar sem po tako številjko morala v Avstrijo.No saj kmalu sma po prihodu iz bolnice začela pridobivat na teži in rasti,tako da sma hitro začela z večjimi številkami.
Večino vsa oblačila razen pleničk za široko povijanje smo nabavljali v Avstriji,tako kot tudi še danes popolnoma vso garderobo in tudi obutev za Žana kupujemo gori.Nevem nekako se nam zdijo bolj primerne cene kakor tudi boljša kvaliteta.To je pač stvar okusa in tega ima vsak drugačnega.
In ti že kaj razmišljaš o nakupovanjo opreme za svojo bebico?Ali pa si mogoče že nabavila kakšno stvarco-samo tako za lušte mislim?

LP MARINA

Marina!

Razen hlač nisem kupila še nič. Ops – že lažem… danes mi je prijateljica, ki je bila v AVT, prinesla en kup oblačil iz C&A in H&M – precej zgornjih delov, 1 hlače in 4 kom spodnjega perila (dvoje za čez kak mesec, dvoje pa so ful velike); po mojem naročilu pa je navabila še nekaj za prijateljico z 1,5 kilnato štruco – 42, 46 (v C&A; H&M menda tako malih nima). Ful cart.

Za nas malo že gledam kaj imajo na voljo po trgovinah, a kupila še nisem nič – se mi zdi vse skupaj prezgodaj – pa očitno tudi ne bo treba velika kupiti – vsaj oblekc ne. Po eni strani škoda, po drugi strani pa – bomo kaj prišparali :-)….. Kup zadev bomo dobili od mojega brata, ki ima 3 otroke -najmlajši 11 mes, in še več od ene sorodnice. Tako bom kupovala res bolj za dušo 🙁 Ta sorodnica mi je babyfon že kar dala – je rekla, da naj probam, če lovim kakšne sosede, ki ga tudi imajo…. V shoping bom šla najbrž nekje januarja – rok imam namreč (šele) sredi marca. Mislim, da bo največji strošek voziček, previjalna in pa digitalni termometer za uho (to rabimo, a ne?). Se motim? Pa o Palčku zavijačku sem tudi razmišljala…

Plenice in kozmetika se kupi po porodu, a ne? Menda povedo tam – ko izveš kakšno kožo ima…. Je to res?

Kdaj imaš ti predviden rok poroda?

Vanja2

Vanja2!
Jaz nisem bila navdušena z termometrom za v uho in tudi pediater mi je svetoval da naj raje kupim kaj druga,ker znajo bit nepraktični in v primeru da ima otrok vneta ušesa lahko ušesno maslo samo porineš globje z tem termometrom.Zato smo mi v Diafit trgovini kupili Omron digitalni termometer,ki pokaže v 5 sekundah temperaturo.Lahko pa jo meriš pod pazduho,v ustah in v ritki,tako da smo z tem zelo zelo zadovoljni.
Glede pleničk in kozmetike pa tako.Meni niso nič povedali kakšno kožo ima Žan in smo tudi pred njegovim rojstvom kupili kozmetiko in sicer vse od Niveje,razen za ritko Lampretovo kremico,katero uporabljamo še danes in pleničke pampers,tako da nevem če ti sploh v porodnišnici povejo kaj naj uporabljaš,vendar mislim da ne.
Sedaj ko je naš fant že večji pa uporabljamo olje,šampon in tekoče milo za tuširanje in tudi vlažilne robčke od Penatena.To nam odgovarja pa še lep nežen vonj imajo ti izdelki.
Predviden rok poroda imam 20.12.04 tako da bo naše dete decembersko.

LP MARINA

Sory,nečakinja se je podpisala pod Danaja in sploh nisem opazila.

LP MARINA!!!!!

Marina, oprosti za mrk, internet mi je škripnil in so rabili 10 dni, da so popravili kabel od kabelske TV… zdaj čitam kaj je novega… še malo pa bo jutro….
O december bo pa hitro tu!….. Trebušček ti najbrž kar lepo raste….

Tak termometer sem tudi že videla. Kje pa je ta Diafit trgovina? Ziher v AVT, a ne? Kje? Se kaj spomniš cene, da lahko računam koliko denarja rabiva za nabavo osnovnih stvari?

Veš kaj sem te pozabila vprašati – napisala si, da ste voziček kupili v Kadalogu. Kje je to? Graz? In ima sprednje kolo vrtljivo? Si morala kupiti še kaj zraven poleg vozička – lupinco npr. Malo razmišljam, kako so ti trikolesniki praktični za mesto in nakupovanje…. imaš izkušnjo z njimi že od Žana? Poznam eno, ki nima vrtljivega spr. kolesa in ji je ful žal, da je kupila tak voz, pa še drag je bil.

Papa,
grem malo spat…
Vanja2

Pozdravljena Vanja2!!!!
Najprej te po dolgem času lepo pozdravljam.Sem že mislila da je kaj narobe da se nič ne javiš.
No pa da ti kar odgovorim na tvoja vprašanja.Trgovina Diafit ni v Avstriji ampak v Mariboru,nasproti lekarne pri glavnem vhodu v bolnišnico.Ta termometer stane slabih 10.000 tolarjev in je resnično vreden tega denarja.Voziček trikolesnik smo kupili v Kadalogu v Grazu.Stal je pa 170 evrov.Zraven vozička je tudi torba za prenašanje novorojenčka,skratka od rojstva naprej.Obračaš ga lahko v obe smeri tako da lahko dete gledaš ali pa je obrnjen vztran.Sprednjo kolo pa ni vrtljivo ampak me to sploh ne moti,ker ima velike kole na zračnice tako da je uporaba in kretanje vozička zelo enostavna in praktična.Lupinice pa ni bilo zraven in smo jo posebaj kupili,oziroma jo še imamo od Žana.
Ja moj trebušček veselo raste,kilogrami se tudi kar vidno dvigajo tak da je zaenkrat vse ok,razen nenehnega belega izcedka ki ga imam.Ampak moj G pravi da to ni nič narobe,tako da upam da bo do konca ostalo tako.
In kako se kaj počutiš ti?Upam da je tudi vse vredu in da ti nosečnost ne povzroča kakšnih težav.Koliko si pa sedaj noseča in ali že veš spol tvojega deteta?Ja bodi lepo in se kmalu zopet javi.

LP MARINA!!!!!!

Jaz sem šele v 15. tednu, spola pa še ne vem. Na NS ni videl. Morda se bo videl konec meseca, ko imam gin.pregled in bom imela najbrž tudi UZ. Še vedno mi je slabo in komaj čakam na dan, ko mi ne bo več. Čimbolj hladno je, tem bolje mi je. Ko mi je slabo, moram jesti – pa pomaga za ene 15-30 min. Sedaj ne jem več niti Dabrostona, nehala pa sem tudi s folno kislino – morda bo zdaj boljše. Zamenjala sem tudi zobno pasto – sedaj imam otroško 🙂 ….. po starih Colgate fresh ipd. mi je bilo čudno – slabo. Pa ful nisem nič produktivna. Kakšno leposlovje še berem, strokovne knjige pa kar odlagam….

Koliko kg si že pridobila? Sem brala da od enega tedna dalje, dobivaš pol kg na teden…. Tvoj december bo kar hitro tu.

V soboto je rodila še ena znanka, ki je imela rok sredi oktobra – ima punčko Ano. V LJ porodnišnici so deklice ali Ane ali Eve. Kaj drugega je menda ful izjema. Vsaj v inkubatorjih. No tale naša Ana je stara 6 dni in je že doma.
Če bo naš Luka – bo kar kriza, sem videla na internetu, da je že 3 leta to najbolj “in” ime. Potem bo pa mož rekel, da ima domišljijo….

Drži se!
Vanja2

New Report

Close