črevo??
Spoštovani g. Kersnik,
naj vam na začetku najprej zaželim lep dan.
S problemom se spopadam že eno leto in pol.Gre namreč za oteklino,ki je prisotna na desni spodnji strani trebuha.Na dotik ni boleča.Se pa bolečina,ki dobesedno reže,pojavlja ko se prepognem in celotno težo prenesem na ta del trebuha.Imam občutek kot,da bi to “bulo”z nečim priščipnila.Opažam,da je pri tem bolečina bolj prisotna od ovulacije dalje.
Blato je že kar nekaj časa vodeno oz. mehko.Ne vem ali ta informacija pomaga,ampak pri jedeh kot so recimo zelenjavne juhe,ješpren,testenine..
takoj,ko prebavim letim na stranišče(samo driska).
Kolonoskopijo sem že pred enim letom opravila in razen enega polipa niso našli ničesar.Ginekološki pregled je bil opravljen 2x.Pri prvem je bil desni jajčnik zadebeljen,pri drugem pregledu,pa je bilo vse BP.Sumili smo tudi na pruh,pa potem pri pregledu ni bilo nič od tega.
Vsi zdravniki zateklino pri pregledu začutijo,izvidi pa so potem skoraj BP.
Kaj vi menite o tem?Bila bi mirna,ampak bolečine so vse bolj pogoste in ne morem se sprijazniti,da nič ne pomenijo.Ali mi lahko še poveste ali je bila kolonoskopija dovolj,da se lahko reče,da s črevesjem ni nič narobe.
Stara sem 33 let.
Že vnaprej hvala za vaš odgovor
Lep pozdrav Lunca
Spoštovani!
Pregledi in peiskave kažejo, da je s črevesjem in rodili vse v redu. Najbrž gre za oslabljen del trebušne stene, zato zatipajo kot izboklino, vendar ni tako velik, da bi skoznjo silili trebušni organi. Mogoče bi šli vseeno še na prgled k abdominalnemu kirurgu, čeprav tako majhne spremebe ni moč kirurško odpraviti. ali bi bilo mogoče, da ste kdaj pretirano raztegnili trebušno steno in se je strgala kakšna mišična vitra?
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
zvezdica,
tudi sama imam podobne vecletne tezave. na desni strani otipljem nekaj podolgovatega, zdravniki to imenujejo valjasta rezistenca. jo otipljejo (tudi na UV trebuha so jo), vendar so mnenja, da ni nevarno. pred nekaj meseci sem bila osumljena vnetja slepica, pri cemer so tako pri UZ kot pri abdominalnem pregledu zadevo zaznali in otipali. vcasih boli, vcasih `miruje`. pregledali so mi tudi jajcnike in so razen blazjih obcasnih vnetij, uredu. tudi sama opazam to oteklino ze dve leti. stara sem 30 let. nisem rodila. se redno ukvarjam s sportom (pri tem me ne omejuje). je pa res, da oteklino najbolje zatipljem v lezecem polozaju na hrbtu in to zjutraj. lahko jo potisnem notri, brez bolecin. te stvari je tezko takole opisat.. tudi mene pocasi zacenja skrbeti, kaj bi to bilo. ne zelim raznih analnih pregledov, ker vem, da so neprijetni.
se mi tudi zdi, da ni pogojeno s hrano.. pogosto imam mehko blato, vendar ne grem na veliko potrebo takoj po hranjenju. in naj omenim, da mi je pogosto slabo. vprasanje je le, ce lahko to povezujem z omenjeno zadevo.
lep pozdrav,
maja