Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Crevesni paraziti

Crevesni paraziti

Pozdravljeni,

Star sem 25 let. Zadnjih nekaj mesecev imam tezave s prebavili.
Ob iztrebljanju sem na toaletnem papirju vcasih opazil kri. Mislim, da je slo za razpoko ob zadnjicni odprtini, saj se je kri pojavljala predvsem ob iztrebljanju trdega blata. Trenutno se kri ne pojavlja, trudim se tudi jesti hrano s cim vec vlakninami, da je blato redkejse.

Moti pa me srbenje v okolici zadnjicne odprtine, ki se pojavlja predvsem v vecernem casu. Prebral sem, da so vzrok za to lahko tudi crevesni paraziti. Na blatu s prostim ocesom ne opazim zajedalcev. Parazitov ne izkljucujem, ker v hisi zivi tudi pes.

Zanima me, ce je za ugotavljanje parazitov nujen pregled pri zdravniku, kako se jih ugotovi in ce proti njim obstaja tudi zdravilo, ki se ga dobi brez recepta.

Hvala za odgovor.

Spoštovani!

Poleg parazitov je lahko vzrok za srbenje tudi dražena koža zaradi pogostega umivanja in preslabe osušitva, glivice, hemeroidi in cljenje razpoke.

Prazite lahko preverite tako, da oddate blato v laboratorij, za kar vam napiše naročilnico vaš zdravnik. Po mojem vedenju je možno zdravilo za zdravljenje parazitov dobiti samo na zdravniški recept.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close