Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost črevesna endometrioza

črevesna endometrioza

Jaz sem bila operirana na GK. S kolonoskopijo ali endo UZ ugotovijo endometriozo, ki je že prišla V črevesje. Endometriozo NA črevesju pa ugotovijo z laparo.

Ja, imela sem resekcijo črevesja, saj se same E ni dalo odstraniti. Ampak to ti ne naredijo na kolonoskopiji, te pošljejo na operacijo

Meni odkrili endo na laparoskopiji in so mi jo žgali. Kakih večjih problemov oz. znakov nisem imela, razen bolečine v mali medenici v času OVUL in M, pa težje izločanje blata. Ležišče E sem imela na desni strani v prostoru medenice. Tako da krvavitev z blatom ni nujna. Verjetna je z nahajališčem E v črevesju. Jaz le teh nisem imela.

Če zna ktera odgovort, kaj pomeni, da imaš malo E?? Tako mi je rekla kirurginja. Takrat še nisem znala vprašat katera za stopnjo.
Ali bi bilo smiselno na kolonoskopijo?
Kaj pomeni malo E za zanositev? Kot brala je zanositev z E redka oz. je ni.

Ali kaj pazite na prehrano, kavo in cigaretke? Se da omiliti razvoj E.

Srecno vsem.

Pozdravljene.

Prebrala sem kar ste napisale in že nekaj časa me muči banalno vprašanje…
Kako naj vem da gre za krvavitev z blatom, v času M, da bi “potrdilo endometriozo.”

Namreč v času menstr. , ko grem na veliko potrebo in se obrišem, je na papirju rdeče, pa ne morem vedet ali je to od menstruacije ali je drug razlog. Res imam tak dvom.
Kako to druge izvedete oz. kaj naj naredim da bi se prepričala. oz. kako druge to veste?

Se opravičujem za tako čudno, neprijetno vprašanje, ampak glede na to da sem bila lastnica endometrioze, me to skrbi. Vseeno premalo vem o vsem skupaj, ne glede na prebrano.

Hvala!

Pozdravljeni!

Mene pa zanima če lahko s tumorski markerji pokažejo endometriozo?
Hvala! Namreč meni je zdravnica dala za zavrnitev endometrioze pregledat tumorske markereje.
Lp

Zdravo

Vseeno upam na odgovor, čeprav je debata že stara

Ali ste po odstranitvi dela črevesja dobile stomo? Se mi zdi da me je začasne stome bolj strah kot same operacije.

In še, kako se zdaj počutite, pi 10tih letih… Izkušnje, mnenja,… Ste se povsem pozdravile ali se vam ponavlja?

Hvala za odgovore

New Report

Close