Najdi forum

Črevesje

Pozdravljeni,
13.1.2014, sem bila na gastroskopiji in vam posredujem izvide: indikacije: bolečina, spahovanje, pretakanje, sluzavo blato- penasto. Požiralnik: spodnji sfinkter požiralnika ohlapen- insuficientna kardija. Želodec: Pordela( hiperemična) sluznica s progasto razširjenostjo na predelu korpusa. Dvanajstnik: normalen dvanajstnik. Posegi: 5 * biopsija korpusa, antruma, na predelu druge polovice dvanajstnika za histologijo. Mnenje in terapija: nolpaza 40 mg 4-6 tednov. Diagnoza gastroezofagealna refluksna bolezen brez ezofagitisa K21.9. Kronični površinski gastritis K 29.3. Izključili so celiakijo ter infekcijo s H. Pylori.
Zanima me ali bi bilo potrebno narediti tudi preiskavo kolonoskopijo. Ker imam še vedno težave pri odvajanju in je prisotna sluz – pena in tudi včasih bolečina v spodnjen predelu trebuha, želodca. Včasih grem redno na odvajanje, včasih pa par dni nič. Je res, da je kakšen mesec čisto v redu potem pa spet nastopi čudno blato in bolečina. Vse skupaj me zelo skrbi in se trpinčim ker pomislim na najslabše. Hvala lepa in lep pozdrav

Pozdravljeni!

V najinih odgovorih vedno poudarjava, da je prva faza zdravljenja odkrivanje vzrokov za tezave, ki se vam dogajajo. Glede na opisano, gre za mocno zakisanost (posledica nepravilne prehrane in dolgorocnega stresa). Tezave se poglabljajo, ce smo ob tem obremenjeni se s kovinami, imamo avitalne zobe, cepiva…ipd.
Brez testiranja vam ne morem dati konkretnih nasvetov, saj je tudi sprememba v nacinu prehranjevanja, predvsem v zacetnem obdobju, individualna.Splosen nasvet je, da trenutno uzivajte predvsem kuhano hrano, veliko zelenjave, nic sladkorja, dobre mascobe…

Vse dobro vam zelim!

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

New Report

Close