Najdi forum

Pozdravljeni.
Prosila bi za pomoč in izkušnje mamic otročkov z to diagnozo.Naj povem da je sinek rojen predčasno z možganskim edemom.Sedaj mu je bila postavljena diagnoza CP-dipleksija.Prosila bi če mi lahko pojasnite naravo te bolezni oziroma diagnoze in kakšne so vaše izkušnje.Kaj lahko pričakujem oziroma kakšne posledice lahko pusti pri otroku.Naj povem še da ima sinek zvišan tonus v nogicah.Sicer lepo napreduje vendar po mnenju zdravnice v COMR ambulanti bojo ostale poškodbe.Prosim pomagajte mi z nasveti in vašimi izkušnjami,kajti resnično sem čisto na tleh od žalosti.
Redno obiskujemo fizioterapijo 3 krat na teden in tudi doma pridno telovadimo in delamo z sinekom vendar me zanima kaj lahko naredimo še zraven tega.Za vsak nasvet oziroma izkušnje bom vsem iz srca hvaležna.
LP zaskrbljena mamica.

Se opravičujem moji zmedenosti.Diagnoza je CP-Diplegija.

Se opravičujem moji zmedenosti.Diagnoza je CP-Diplegija.

Zaskrbljena,

Nič niste napisali,koliko je vaš sinko star in kaj vse zna. »Da bodo ostale posledice« – je zelo širok pojem, lahko so posledice hude ali pa mile.
Težko je napovedati, kako bo potekal razvoj naprej in točno natančno kakšne bodo »posledice«. Zaradi plastičnosti otrokovih možgan, terapij (obravnav), otroka samega in – na vse zadnje tudi vas – je odprto veliko poti. Diagnoza mi je sicer malo v pomoč, ampak pomembno je tudi – kaj otrok sedaj že zna, koliko zaostaja za sovrstniki itd.
Pomembno je da ima redno in intenzivno obravnavo (tudi logopedsko).

Nekaj o CP in diplegiji na:
strani Zveze Sonček

Upam, da se vam bo oglasila tudi kakšna mamica, saj smo o CP na forumu tudi že veliko govorili.
Vem, da se v vas pretakajo mnoga čustva, od žalosti, jeze, potrtosti, obupa… vendar pa ste prav zaradi teh čustev ujeti v »čarobni krog«. Mogoče vam bo v pomoč:

Lep pozdrav, Petra

Pošlji oblikovano (09-09-05 19:08)

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

New Report

Close