Najdi forum

coton de tulear

Kotončka smo kupili od vzreditelja ki je doma blizu nas,starša sta rodovniška, mladičkom pa rodovnika ne ureja ker to velik stane , za crkljanje pa rodovnik ni potreben.
Žal se nam ne izide imet kužka,zato smo se odločil ga prodat, če bo kdo dal kužku ljubeč in topel dom.

Mladič rodovnik dobi, če imata oba starša rodovnik in oba vzrejno licenco!

Torej je za mladiče to brezplačni “listek”. Ampak vi ste psa kupili pri “domačem vzreditelju” in za nestandardnega psa odšteli 700 eur preveč.

Bravo!

1500€ za psa z listkom ali 700€ brez listka! Vsak se odloči sam kaj bo kupil. Mi smo se odločil za drugo izbiro in nimamo težav s tem a je kuža standarden ali ni. Poznam vzreditelja in starše od kužka, vem da ni preprodajalec, vem da je kuža zdrav in to je to.
Tebe naj pa kar boli glava od neumnosti!

Ne ne, listek ne stane 800eur. Mislim da je okrog 20? Torej 700eur za psa brez listka in 720 za psa z listkom.

Pa če bi pamet prodajali, bi si jo lahko kupil za preostalih 780 eur.

Naš nestandardni coton ima več pameti kot marsikdo na tem forumu

Očitno več kot njegovi lastniki.

Se vi zavedate, da nestandardni pes pomeni skrite genske napake, ne samo lepotne napake ala druga barva?

Res, a ne, a ni to fino, da imamo rejce, ki parijo svojo psico kar tako malo, nato pa prodajo psa prvemu tepcu, ki pride mimo in si umisli mladiča za štirinajst dni, potem ga pa prodaja dalje?

Odgovoren vzreditelj (ki vzreja pse s “papirji” – kar v prevodu pomeni, da je sam papir najmanj pomemben, pomembno je, da psice ne obremenjuje s kotitvami, da ne pari s prvim psom, ki pride mimo, da so živali veterinarsko pregledane, sledljive, da imajo starši psov opravljene potrebne preglede in teste …) bi psa vzel nazaj, zakaj ga ne vzame nazaj vaš rejec?

Ta take butce bi morali prilagoditi Zakon in uvesti penale.

Najbrž ga ne more/noče vzet nazaj, ker se ukvarja že s planiranjem naslednjega legla.
Zanimivo pa je, da verjamete nekomu, ki vam reče, da mu je 20 eur preveč in zato mladiči nimajo rodovnikov, hkrati pa mu očitno verjamete tudi, da je za oskrbo in nego psice in mladičev resnično vložil precej več denarja. No, in kam točno je šlo potem tistih 700 eur, glede na to, da tale štepar zaobide vse stroške razstav, vzrejnih pregledov, rodovnikov…
Toliko o vzreji iz ljubezni, hahahaha.

^
Pa o kakšnem kotončku ti govoriš? Mešančka imate! Teh pa je v zavetiščih veliko preveč za 40 €. Torej si za svojega mešančka preplačal 660 €!

Mi imamo cotona 2, leti pes je enkraten.

Boljsega hisnega psa kot je coton de tulear nisem mogel kupit-sem res prezadovoljen,star je 7 mesecev zelo igrav pameten cist ze od treh mesecev naprej je pa tudi dober cuvaj.Ce bi se kdaj kupil psa samo cotona.

Boljsega hisnega psa kot je coton de tulear nisem mogel kupit-sem res prezadovoljen,star je 7 mesecev zelo igrav pameten cist ze od treh mesecev naprej je pa tudi dober cuvaj.Ce bi se kdaj kupil psa samo cotona.

Pozdravljeni, tudi jaz imam cotončka. Imamo pa en problemček. Naša psička ki je stara 4 mesece je zelo nezaupljiva do tujcev in otrok, ki jih ne pozna. Če bi bi kdo znal pomagati, kako težavo rešiti bi bila zeloooo vesela.
lep pozdrav

http://mmc.bolha.com/2/image/199503/201065/Cotton-De-Tulear–bombazek-_5776404008bea.jpg

New Report

Close