Cordarone 200 mg
Spoštovani,
Zanima me ali je Cordarone in Multaq imata enake sestavine in ali ima Mulraq eneke negativne stranske učinke kot Kordarone.
Zanimaju me tudi zdtavilne lastnoti in ali so zdravila po kvaliteti enaka in dosežeta na enak način enak cilj zdravljenja.
Po vašem mnenju katero zdravilo ima boljše zdravilne učinke ter istočasno manjše škodljive stranske učinke.
Kaške težave se pojavljaju pri uvajanju zdravila Multaq in ali so težave smrtno nevarne ?
Hvala lepa za odgovor !
Drago M.
Multaq je kemijsko drugačna snov kot Cordarone. Glavna indikacija zanj je, kot za Cordarone, preprečevanje atrijske fibrilacije. Pri jemanju Multaqa odsvetujejo uživanje soka grenivke. Zdravilo je kontraindicirano pri znakih popuščanja srca in pri napredovalih znakih prizadetosti jeter in ledvic. Kardiologi se odločijo zanj ko niso uspešni s Cordarone ali so prisotne kontrainikavcije zanj.
Zdravilo Coradarone ima slab stranski učinek na ščitnico in zardi tega učinka ščitnica slabo deluje.
Zanima me ali je po svojih stranskih negativnih učinki v isti skupini Multaq ?
Katro zdravilo ima več negativnih učinkov ?
Zakj se v posameznih primeri zdravniki odločijo za Cordarone a ne za Multaq ?
Ali so razlogi cena zdravila Multag, dobro delovanje Cordarone ali pa stranski učinki.
In nazadnje kdaj se kardiolog odloči za Multaq zdravilo. Ali je razlog stranski učinek, čeprav dobro opravlja funkcijo.
Ali enako dober učinek ima Multak slabši ali pa bolji v preprečevanju aritmije, mislim na Cordarone
Prosim vas za preprosto natančno razlago.
Drgao
Cordarone ima prednost pred Multaqom v primerih srčnega popuščanja in hude okvare jetrne funkcije Multaq ima prednost pred Cordaronom v tem, da ne vsebuje joda. Oba preparata sta enako indicirana pri vseh oblikah aritmije. Mislim, da pri predpisovanju zdravil, kot sta Cordarone in Multaq, cena nima bistvenega vpliva