Najdi forum

Ke  sem imel bolečine v kosteh in mišicah in to hude,me je zdravnica poslala na številne preglede,odkrili niso noč takega ,kar bi lahko povzročalo te bolečine,predlagala mi je cipralex,ki mi je resnično odpravil bolečine po 2.mesecih.dolgo jih jemljem,večkrat sem jih nehal jemati,pa so mi se bolečine po nekaj časa zopet vrnile.ponovno sem jih začel jemati in po nekaj časa bolečin ni bilo več-kaj naj storim ,jih jemljem še naprej?Sumim na fibromialgijo,saj imam simptome ki so značilni zanjo

Pozdravljeni,

vaš opis težav z bolečinami v kosteh in mišicah, ki se ne pokažejo na standardnih medicinskih preiskavah, ter izboljšanje stanja z jemanjem antidepresiva Cipralex, nakazuje na možnost, da so vaše bolečine psihičnega izvora. Omenili ste sum na fibromialgijo, ki nakazuje na psihične vzroke bolečin. Takšne telesne bolečine pogosto izhajajo iz neobdelanih psihičnih vsebin, kot so nepredelana čustva, dogodki ali travme.

Psihoanalitična psihoterapija se osredotoča prav na raziskovanje teh globljih, nezavednih vzrokov za takšne težave. Takšen proces je namenjen razumevanju in razreševanju notranjih konfliktov, ki lahko vodijo do različnih simptomov, vključno s fizičnimi bolečinami. To je lahko dolgotrajen proces, saj zahteva poglobljeno delo na sebi in pogosto preiskovanje bolečih ali potlačenih področij našega življenja. Vendar je prav ta globina dela, ki lahko prinese trajne spremembe in olajšanje.

Čeprav so antidepresivi, kot je Cipralex, lahko učinkoviti pri lajšanju simptomov, kot ste tudi sami opazili, ne naslavjajo osnovnih vzrokov za naše težave. Z drugimi besedami, lahko ponudijo začasno olajšanje, a brez obravnave temeljnih psihičnih vzrokov se simptomi lahko vrnejo, ko prenehamo z jemanjem zdravila.

Moja priporočilo bi bilo, da razmislite o začetku psihoanalitične psihoterapije. To bi vam omogočilo, da skupaj s terapevtom raziskujete vaše doživljanje, čustva in morebitne nezavedne vzorce, ki prispevajo k vašim telesnim simptomom. S tem procesom bi lahko ne samo razumeli in predelali vaše trenutne težave, ampak tudi preprečili pojav novih simptomov.

S prijaznimi pozdravi,
Miha Štrukelj

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

New Report

Close