Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Concor namesto Propranolola

Concor namesto Propranolola

Spoštovani,

že par let jemljem zdravilo Propranolol 2 tableti na dan, in sicer zjutraj in zvečer. Zaradi prolapsa mitralne zaklopke in insuficience imam aritmijo in tahikardijo. Kljub jemanju omenjenega zdravila se mi težave ponavljajo in zaradi tega mi je kardiolog na kontrolnem pregledu zamenjal Propranolol s Concorjem, in sicer eno tableto na dan. V navodilih za Propranolol sem brala, da se je potrebno nekaj časa odvajati in me zanima, kako je v mojem primeru, ker bi takoj začela z jemanjem Concorja. To sem vprašala tudi svojega kardiloga, ki mi je povedal, da so možni zapleti pri takojšnjem prenehanju Propanolola samo pri bolnem srcu.
Prosim še za vaše mnenje.

Hvala in lepo pozdravljeni.

Concor in propranolol spadata v isto skupino zdravil (betablokatorji). Strinjam se s kardiologom, ki je povedal, da lahko preidete na zdravljenje s Concorom neposredno po
opustitvi Propranolola.

Boris Cibic

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

spoštovani g. Cibic
Obračam se na vas ker imam probleme z visokim tlakom. Zdravim se že dest let.Tlak je bil zdravniško urejen in stabilen.Jemal sem Gopten 2mg 2×1, Cint 03 2×1, Unipres 20 2×1, Loniten 10mg 2×1, Cordarone 1 tableto zvečer ter Lasix 2×1. Letos pa se Lonitena več ne dobi zato sem dobil Cordura xl eno tableto zvečer.Od takrat nimam več urejenega tlaka.Zjutraj, ko vstnem je vedno višji od 180/110 pulz pa nad 90. Po zaužitju jutranje terapije mi tlak pade pod 150/100 pulz pa pod 80
Smatram, da zamenjava Lonitena z Carduro ni primerna, pa vas prosim, da mi svetujete katero zdravilo bi bilo bolj primerno, da se mi tlak ponovno uredi.
Za vaš odgovor se vam vnaprej zahvaljujem

Lep pozdrav jože lajh

Concor namesto Propranolola – Jože Lajh

Zdravniki, ki zdravijo bolnike z visokim krvnim tlakom si močno prizadevajo, da bi ponovno omogočili uvoz Lonitena. Postopek se rešuje po običajni poti. V kolikor je nujno lahko vam izbrani zdravnik napiše recept za Loniten, ki si ga priskrbite v Italiji ali Avstriji. Socialno zavarovanje vam povrne stroške za zdravila ne pa za pot. Sedaj namesto Lonitena predpisujejo tabl. Cardura, ki precej zadovoljivo krijejo delovanje Lonitena. Morda bi bili uspešni tudi z nekoliko večjimi odmerki zdravil, ki jih zdaj jemljete. Niem mogel dobiti odgovora kdaj lahko pričakujemo ponovni prihod Lonitena.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

New Report

Close