Najdi forum

Concor cor

Pozdravljeni,

Zaradi aortne insuficience so mi pred enim letom vstavili mehansko aortno srčno zaklopko. Od takrat tudi jemljem concor 1.25 mg in marevan po shemi. Na zdravniškem pregledu za službo so ugotovili, da imam povišan holesterol.

Zanima me, ali je to lahko posledica jemanja zdravila concor, ker prej teh težav nisem imel? Poleg tega pogosto čutim utrujenost in bolečine v mišicah, česar prej tudi ni bilo.

Zanima me še koliko časa je običajno po takih operacijah potrebno jemati zdravilo concor?

Hvala, lp

 

Spoštovani

Ni neposrednih dokazov da bi zdravilo concor povzročilo dvig nivoja holesterola. Razmisliti je treba i drugih vzrokih, sprememba prehranjevalnih navad, fizična neaktivnost itd. Concor občasno lahko povzroči utrujenost vendar glede na to, da jemljete minimalne odmerke (1,25 mg) bi bilo potrebno upoštevati tudi druge vzroke za utrujenost in bolečine v mišicah. Ali jemljete še kakšna druga zdravila katerih so stranski učinki  utrujenost in bolečine v mišicah. Concor (beta blokatorji) se ponavadi jemlje dolgoročno, od nekaj mesecev do nekaj let, v nekaterih primerih doživljenjsko. Svetujem, da se o težavah posvetujete s svojim izbranim zdravnikom.

LP

Hvala za odgovor.  Drugih zdravil ne jemljem. Se bom pogovoril z mojim kardiologom, ko pridem na vrsto za pregled.

Lp

New Report

Close