Najdi forum

čokolada med dojenjem

Pozdrav vsem mamicam in očkom.
Sem mamica še ne 3 tedne starega Žiga. Se dojiva,. V navodilih, ki smo jih dobili v porodnišnici piše, da naj ne bi uživala doječa mama čokolade. ( fora pa je v tem, da smo drugi dan po porodu v porodnišnici dobili ob večerji en velik kos slastnega čokoladnega peciva).
Ali morda veste zakaj naj ne bi uživali čokolado med dojenjem ? Ali ima kaj veze to , da je to še novorojenček?

JA ČOKOLADA ZAPIRA.

no to majo pa v vseh porodnišnicah iste fore,nam so devali fajn kisle pomaranče,da je ja otroka zvijalo.

Ah draga moja, cokolada zapira, zato potem imajo dojencki krce. no saj ni samo zaradi cokolade ampak, ce se le da je dobro da pazis kaj pojes tako bos sebi in malcku naredila veliko uslugo saj ne bo imel toliko krcev. LP

Sabi: jej vse v zmernih količinah!
Pri nas se je obneslo 100/uro.

Pišta ima prav. Jej vse v zmernih količinah. Če se pa pokaže, da kakšna reč škodi, potem jo pa pač črtaš. (tako pravijo tudi svetovalke LLL)

lp,
Ivana

Draga Sabi,
čokolada, ki se izloča preko materinega mleka ne zapira dojenčka in ne povzroča krčev. Večje količine čokolade v času dojenja niso priporočljive zato, ker čokolada vsebuje snov theobromin, ki je podobna kofeinu. Košček čokolade kdaj pa kdaj ne bo škodila, prav tako kakor velja za skodelico kave ali pravega čaja zjutraj.

p.s. Trditev, da imajo dojenčki krče zaradi nečesa kar je pojedla mati v večini primerov absolutno ne drži, saj imajo krče tudi dojenčki, ki niso dojeni. Vzrok krčev je ponavadi nerazvitost dojenčkovega črevesja (človeški mladič je med sesalci nedonošen za 6 mesecev) ali trenutna preobčutljivost (alergija) na določeno sestavino v prehrani. Tudi dojenčki nimajo krčev zaradi vetrov, saj bi potemtakem po 3. mesecu, ko krči prenehajo tudi vetrov več ne bilo? Zadnja trditev je znanstveno dokazana.

Vse je povedala že Karmen. Jaz, na primer, brez Nutelle ne bi preživela (ne nosečnosti, ne dojenja, ne sedaj -1 kozarec na 3 do 7 dni).
Sladkosnedna (Nina)

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Hja, jaz brez čokolade tudi ne bi preživela;)) SIcer sem jo malo omejila, samo kak košček (dva, tri…) pa še vedno pojem.
branka

Tudi jaz se oglašam v prid čokoladi 🙂
Sicer ne pojem več kot dva “rebra”, ko sem pa dojila, sem prve tri mesece dan začela z eno navadno Milko (celo!). Če je ni bilo pri hiši, je mož letel na črpalko. Krčev nismo imeli nikoli, pa tudi z zaprtjem ni bilo težav.

Se pridružujem mnenju – če ti tekne, se ne muči 🙂

Lp!

Tudi jaz dojim in imam nenavadno potrebo po lešnikovi Milki. Hm?

Jaz še zdaj ne vem, daj ja in kaj ne med dojenjem. Vse, česar ne bi smeli, smo dobile na krožniku v porodnišnici. Včasih je bila taka časovna stiska in lakota, da je bila prve mesece čokolada edina, ki je zajtrk ali kak drugi obrok premostila za kako uro. Priporočam pa ne takega režima, kile ne grejo tako hitro dol, kot sicer. Po mojem kak košček za dušo prav nič ne škodi.

karmen je povedala vse!

New Report

Close