Čokolada
Ko me vtrga, pojem naenkrat 100g Yoghurt milko + zraven ene pol litra mleka 😉 Kaaaaaak paše!!!
Uuuuuuuuuuu čokolada, jo zmanjka takoj;) Samo, da je sladko, pa pojem takoj;)
Se mi že cedijo sline, grem v omaro brskat;))
Čokolade skoraj ne jem… pa niti ni tok razlog moja fitness/prehrana obsedenost tok kot to, da mi enostavno ne paše…
Meni pa je Milka (in podobne “šečerne” ploščice” najbolj zanič čokolada na svetu… Jih odbivam za darila ob raznih priložnostih od različnih ljudi, pa se mi kopičijo v omari in jih potem po nekaj mesecih (ko se jih nabere za kako kilo, dve) stran vržem. Jih pa nikoli ne podarim naprej, ker mi je to res zanič zadeva.
Poleg tega te čokolade vsebujejo rastlinske maščobe (druge od kakavovega masla), ki jih PRAVA čokolada (naj bo mlečna ali temna) ne vsebuje, zato je prava čokolada tudi toliko dražja od “navadnih” čokolad. Od teh čokolad jem le Gorenjko in Kraš, pa še to le določene okuse.
Prisegam pa na vse prave temne čokolade, več ima kakava, boljša je. Čokolada je to, kar je, ravno zaradi vsebnosti kakava in ne mleka ter drugih rastlinskih maščob.
Meni je najboljša znamka Cote d’Or z mandlji (70% kakava), ki pa se je pri nas ne dobi. Kadar grem pa v Francijo ali Belgijo jo pa pritovorim po nekaj kg domov.
Sem pa sposobna za dobro čokolado zapraviti veliko denarja – tako sem nazadnje dala okoli 800 sit za 70-gramsko temno čokolado v Maxiju.
Tiste ko jih stran zmečeš lahko meni daš.
Maja, a lahko poveš, kako se imenuje Kraševa prava čokolada. Do zdaj sem namreč od naših videla le Gorenjko. Pa kaki okusi so?
Še neki: a je kdo že probal tisto Gorenjkino z vlakninami in 50 % manj cukra?
ponavadi kake pol čokolade naenkrat, pol se mi pa začasno upre.
Forum je zaprt za komentiranje.