Čokolada
Zanima me, koliko čokolade pojeste in kako jo jeste. S fantom imava namreč čisto obratne ‘čokoladne navade’. Jaz pojem celo čokolado (100- gramsko) naenkrat, in sicer nekajkrat na teden (2-3 krat). On pa čokolado je vsak dan po malem in pravi, da je tako najbolje – da se vsak dan malo posladkaš na daljši rok. Tudi kolegice so mi že rekle, da se čokolade ne poje vse naenkrat. Zdaj pa ne vem, ali sem jaz kak čudak ali pa imamo dejansko tako različne navade še pri čokoladah. No, pa kak nasvet, kako se navaditi pojesti samo rebro ali dve čokolade in jo potem pospraviti in jo imeti dejansko pospravljeno (v oamri in ne v želodcu) do naslednjega dne, bi mi tudi prišel prav. En čokoladen pozdrav! :o)
če že jem, pol jem dokler ne zmanka…neham ko ne morem več :))
Te čisto razumem, ker sem tudi sama imela včasih podobne napade na čokolade, še posebej razne Milke in celo Nutelle niso bile varne pred mano. No pred meseci, pa sem si kupila čokolado s 70% kakava in je tako zanič, da več kot kak košček ne pojem naenkrat, pa še to samo nekajkrat na mesec. Samo vseeno pa včasih kar pogrešam “tapravo čokolado”:D
LP @
Ej, afna, a veš, da sem tudi sama rekla, da bom začela kupovati samo še tiste 70 %, ki so v bistvu kot jedilne, da sprogramiram moje možgane na to, da čokoladav bistvu ni sploh nič posebnega. Pa še baje so bolj zdrave!
jebeš zdravje…na koncu itak vsak crkne :)))
Ja, samo jest nečem umret zarad čokolade. Bi raj zarad katere bolj ‘pametne’ stvari, na primer zaradi preveč seksa. :o) No, sicer sem pa živi dokaz, da je čokolada afrodiziak, sam pri fantu pa ne deluje. Najbrž jo premal poje. :o(
Začni mu čokolado mešat v drugo hrano :))))))))
Jaz osebno raje umrem zaradi čokolade kot pa zelja :)))
Zgleda da smo punce bolj sladkosnede!!Jst sicer ne jem pogosto cokolade,ampak ko mi pa cukr pade pa sem zmozna pojest tud celo tovarno cokolade,to pa je ponavad pred menstro…ful mam razlicna obdobja,enkrat mi pase in jo ful pojem enkrat pa sploh ne in ne pojem niti koscka!
Pa keksi, pa bomboni, pa sladoled, pa roladice, pa ……….če druga ni je tud cukr dober :))
Jaz sem tut ful ljubitelj čokolade. Zanima pa me kera čokolada vam je najboljša? Glasujem za Lindt, problem je sam k so precej drage.
Jaz sem jo sposoben pojest 1 kilo v enem tednu, samo potem jo naslednje pol leta pojem mogoče 50 gramov.
Meni je najboljša marcipanova Finessa, samo je problem, ker se jo ful težko dobi. Ampak pri tej mi cena ni važna. Vem, da jo imajo v Metroju in če sem slučajno tam, kupujem, kot da bi imela slaščičarno. Po par paketov, pa ima vsak po 10 čokolad.
Da pa se vsaj malo brzdam, kupujem Duplo…, so vsaj malo manjše ali pa kake take, da so pakirane a-la Merci, po majhne palčke.
10 dag drugače zmažem, da vem ne kdaj…In se vedno bolj čudim, kako mi gredo vsa oblačila pri pranju hudo skupaj:-((
Njam, čokolada! Bolj kot je črna, boljša je! Jaz jo lahko opazujem zelo dolgo, kako leži lepo zavita v omari. A ko jo enkrat odprem, potem pa do konca.
Mislim, da se v načinu uživanja sladkarij odraža naš odnos do vsega. Jaz sem tudi v življenju bolj za vse ali nič.
Včasih (kaki slabi dve leti nazaj)sem bila noraaa na čokolado in sem je pojedla ogromno. Ne vem točno koliko na teden, ampak res ogromno. Včasih tudi vsak dan kakšno manjšo čokoladico, ali pa včasih skoraj vsak dan kakšno malo milko:) Če sem imela pri roki recimo malo milko, sem jo lahko zmazala tudi v 5 minutah. Čokolada pri meni ni nikoli trajala dva dni. Če je v eni uri nisem zmazala, je bil že čudež:)))
Ampak sem ugotovila, da to nikamor ne pelje-da je to na koncu finančno predrago pojest toliko čokolade, pa tudi da ni zdravo in sem se počasi malo odvajala od čokolade. In mi je tudi uspelo. Res da mi včasih zapaše, vendar pa nimam več takšne želje po čokoladi, pa tudi rada je nimam več tako kot včasih. Zdaj malo milko jem tudi po teden dni skup, ker mi niti ne paše toliko cukra na enkrat. Tako da tu in tam, pa jo še jem. Ampak ni pa boljše čokolade kot je Milka!
ahm.
sem se že delno odvadila!:)
ampak… ne gre zlahka.
ko enkrat začnem jesti se poje do konca!
njaaaaaam.
Jst jo kupim redkokdaj, čeprov jo imam rada 🙂 Včasih sm jo jedla vsaj 1x na teden, zdej pa če jo slučajno mami kupi oz. mi more res zapasat da si jo grem kupit…ponavadi kupujem raje kake tablice (Lila Pause, Bounty…) ker če kupim taveliko pol jem dokler mi ne rata slabo… :))
NJamnjam. Svoje case sem jo pojedla ogromno, ni bil problem zmazat cele. Zdej ze neki casa nisem cele naenkrat, ampak sam z dvema kosckoma se pa tud ne zadovoljim 🙂 Vec al manj so vse navadne melcne ok, ne maram tistih s sadnimi filami, s celimi lesniki so ful dobre (ta velika gorenjka k ma res fuuuuul lesnikov), z rozinami tud, jogurtove in podobne mi tud niso prov vsec. Ampak ce je res nuja (pms), pol je tud to za prvo silo, takrat tud nutelo z zlico. Drugace od tamalih zadev mam rada rumovo ploscico pa snickers pa kitkat pa kinder bueno, ostalo pa tud pojem, ce ze dobim, pritozujem se ne 🙂
Jah, več ima čokolada vsebnosti kakava (npr. Lindt 70% ali pa Gorenjka ima tudi 70% čokolado, še cenejša je od Lindtove), nižji glikemični indeks ima, torej ti sladkor kmalu po zaužitju ne naraste na ful (potem bi pa res pojedel vola). Znano je, da hrana z nižjim GI pomaga pri hujšanju. Sicer taka čokolada ni ravno za hujšanje, je pa še vedno bolja kot na primer kaka Milka in podobno. Sama sem se (žal) tudi “70% čokolade” navadila in jo imam prav rada.
Forum je zaprt za komentiranje.