Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija Codex Alimentarius – pohlep ali proces zmanjševanja prebivalstva

Codex Alimentarius – pohlep ali proces zmanjševanja prebivalstva

Codex Alimentarius je dejstvo in ni nikakršna teorija. Uvedli naj bi ga 31. decembra letos, večina ljudi pa sploh ne ve kaj to je, kar je pravzaprav šokantno! V kratkem povedano, vsa prehrambena industrija gre v roke farmacevtski industriji in v roku 10 let naj bi v trgovinah prodajali le še genetsko predelano prehrano. Vitaminski dodatki bi postali prepovedani. Zaradi posledic Codex Alimentariusa naj bi po svetu umrlo okrog 3 milijarde ljudi!!!!

Codex Alimentarius komisija je bila ustanovljena leta 1963 v okviru FAO/WHO znamenom “varovanja zdravja potrošnikov in zagotavljanja primernega načinatrgovanja s hrano. Pripravlja se uvedba pravil na nivoju združenih narodov(FAO, WTO), ki bodo regulirale poljedelstvo na način, ki bo omogočal popoln nadzor hrane od izvora semena, do končnega produkta. Codex so poizkušali vpraksi uvesti že leta 1994 v ZDA, vendar so določene trgovske verige ugotovile,da to pomeni njihov konec, zaradi česar so preko lobiranja dosegle preprečitev uvedbe. Zdaj se to dogaja v EU, kjer računajo na razbitost trga ter slabšo razvitost koorporativne proizvodnje živil.

Razlog seveda ni preprečevanje npr. širitve bolezni ali kaj podobnega. Razlog je pohlep koorporacij, tako tistih, ki prodajajo semena, z vgrajenim terminacijskim genom (ti. evnuška semena za eno sezono, ki ne omogočajo nadaljnega razmnoževanja), kot tudi farmacevtskih in kemijskih koorporacij, ki proizvajajo potrebne kemične snovi, ki se bodo morale uporabljati, da bo proizvodnja zelenjave v skladu s pravili. Posledično bodo zaslužile tudi farmacetvske firme, ki bodo krpale naš imunski sistem z vitaminskimi in drugimi dodatki, ter zdravile bolezni, ki se bodo pojavile, zaradi uporabe genetsko spremenjenih organizmov. Codex uvaja tudi iradiacijo pri proizvajalcu, obvezno uporabo antibiotikov in rastnih hormonov (seveda Monsanto type) pri živalih,vitamine označuje kot nevarne, za katere bo potreben recept, itd. Torej same dobre zadeve, ki se danes uporabljajo le izjemoma, oz. v odvisnosti od proizvajalca. Tako se lahko danes izognemo česnu s Kitajske, ki je obsevan, in jemo španskega, ki naj ne bi bil. V prihodnje te možnosti več ne bo, razen če bo česen z našega vrta.

Govori se, da naj bi codex stopil v veljavo konec 2009. Upam, da se bo našla kakšna mala Slovenija, da blokira uvedbo, v kar sicer dvomim. Namreč, ključna zadeva je to, da Codex v osnovi preprečuje pravo, neodvisno ekološko kmetovanje. Pozorno si poglejte naslednje video posnetke, ki so nekakšen rezime informacij.

Emina

New Report

Close