Coaxil in tesnoba
Pozdravljeni,
Od konca septembra se zdravim s Coaxilom, osebni zdravnik mi ga je predpisal, ker sem v prsih stalno čutil pritisk in sem biološko bil zdrav, po njegovem mnenju zaradi tesnobe. Pred kratkim sem zaradi povišanega krvnega pritiska začel jemati tudi minimalno količino Prenessa tablet (polovica vsak dan) – krvni pritisk imajo povišani vsi v družini. Nekaj dni pa se mi sedaj spet dogaja, da čutim pritisk v prsih, kot sem ga pred začetkom jemanja Coaxila. Diham normalno. Imate kakšen nasvet?
Hvala lepa za odgovor.
Pozdravljeni!
Coaxil je antidepresiv, ki se uporablja za zdravljenje vseh vrst depresij, pa tudi pri odvisnikih od alkohola.Najpogostejši neželeni stranski učinki so slabost, bruhanje, driska, suha usta, bolečine v trebuhu, nespečnost, glavobol, vrtoglavica, pospešeno bitje srca, pomanjkanje apetita, bolečine v mišicah. Ti učinki v nekaj tednih po začetku jemanja zdravila minejo.
Možno je, da gre res za tesnobo. V tem primeru so učinkovitejši SSRI antidepresivi. Pomagala bi vam tudi kombinacija Coaxila s katerim od anksiolitikov, vendar je to možno le za krajši čas (okvirno 14 dni). Priporočam pa vam, da pričnete hkrati z zdravili obiskovati psihoterapevta, kar se vedno znova potrjuje, kot uspešna kombinacija.