Najdi forum

Pozdravleni, zaradi anskioznosti in paničnih napadov sem pred petimi dnevi pricela po nasvetu zdravnika jemati coaxil ena tableta na dan. zanima me po koliksem casu ne obcutis vec stranskih ucinkov, ker po jemanju zdravil imam mocne bolecine v misicah in me ta stranski ucinek zelo moti. Lp

Pozdravljeni!

Glede stranskih učinkov se pozanimajte pri zdravniku, ki vam je zdravila predpisal. Spodaj sem prekopiral del o neželenih učinkih tega zdravila (vir: http://www.cbz.si/zzzs/pao/bazazdr2.nsf/o/2E07174F5BA1CB9AC12579C2003F6957/$File/a-022710.pdf).

Možni neželeni učinki Kot vsa zdravila ima lahko tudi to zdravilo neželene učinke, ki pa se ne pojavijo pri vseh bolnikih. Neželeni učinki, o katerih so poročali pri zdravljenju z zdravilom Coaxil, so blagi. Večinoma so se pojavljali siljenje na bruhanje, zaprtje, bolečina v trebuhu, zaspanost, glavoboli, suha usta in omotica. Med neželenimi učinki so lahko: Pogosti neželeni učinki (pojavijo se lahko pri največ 1 od 10 bolnikov): – izguba apetita; – nočne more, nespečnost, zaspanost, omotica, glavobol, omedlevica, tresenje (tremor); – pospešen srčni utrip, pojav nerednih utripov srca, bolečina v prsih, navali vročine, težave z dihanjem; – bolečine v želodcu, bolečine v trebuhu, suha usta, siljenje na bruhanje, bruhanje, zaprtje, napenjanje; – bolečine v mišicah, bolečine v spodnjem delu hrbta; – slabotnost; – občutek cmoka v grlu. Občasni neželeni učinki (pojavijo se lahko pri največ 1 od 100 bolnikov): – izpuščaj, srbenje, koprivnica, zloraba zdravila in odvisnost, zlasti pri osebah, mlajših od 50 let z anamnezo odvisnosti od alkohola ali zdravil.

Neželeni učinki z neznano pogostnostjo (pogostnosti iz razpoložljivih podatkov ni mogoče oceniti): – samomorilne misli ali obnašanje; – občutek zmedenosti, videnje, občutenje ali slišanje stvari, ki jih ni (halucinacije); – akne, mehurji in vnetje kože (bulozni dermatitis) v izjemnih primerih; – zvišanje vrednosti jetrnih encimov, vnetje jeter (hepatitis), ki je lahko v izjemnih primerih hudo; – nezmožnost gibanja ali oslabljeno gibanje, neobvladljivi trzajoči, suvajoči ali zvijajoči gibi; – znižane vrednosti natrija v krvi. Poročanje o neželenih učinkih Če opazite katerega koli izmed neželenih učinkov, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Posvetujte se tudi, če opazite neželene učinke, ki niso navedeni v tem navodilu. O neželenih učinkih lahko poročate tudi neposredno na Javno agencijo Republike Slovenije za zdravila in medicinske pripomočke, Sektor za farmakovigilanco, Nacionalni center za farmakovigilanco, Slovenčeva ulica 22, SI-1000 Ljubljana, tel: +386 (0)8 2000 500, faks: +386 (0)8 2000 510, e-pošta: [email protected], spletna stran: http://www.jazmp.si. S tem, ko poročate o neželenih učinkih, lahko prispevate k zagotovitvi več informacij o varnosti tega zdravila.

S prijaznimi pozdravi,
Miha Štrukelj

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

New Report

Close