Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca CMOK V GRLU, BOLEČINE

CMOK V GRLU, BOLEČINE

Pozdravljeni,

v zadnjih dneh sem opazila, da se zjutraj zbujam vsa otrdela, strašno me boli hrbet, na nekaterih mestih tudi na dotik. Opravljam sedeče delo pred računalnikom, urnike imam neznosne, zato se z rekreacijo, športom ali intenzivnim razgibavanjem preprosto nimam časa ukvarjati. Res pa telovadim zjutraj pred odhodom v službo. Trudim se, da bi sedela ravno, vendar z delom, ki ga delam, sem izpostavljena tudi sedečemu dviganju ne ravno lahkih predmetov in opazila sem vrsto nepravilnih gibov zaradi ergonomsko slabo planiranega delovnega mesta. Seveda so nadrejeni na to uho gluhi in se moram s tem sprijazniti.

Zaskrbljena sem in opažam, da se mi je naredil kot neke vrste cmok v grlu in skozi premišljujem o njem.

So te težave delno tudi psihičnega izvora? Moram povedati, da sem precej napeta in da sem že obiskala zdravnika zaradi anksioznosti. Pred letom in pol sem imela več hujših napadov tesnobe, vidno je bilo tudi telesno, saj sem hiperventilirala, postala panična, krčili so se mi prsti, jezik je otrdel. Po nekaj pogovorih in različnih pregledih, ki so izključili fizični vzrok, se je stanje izboljšalo, občasno se ponovi v blažji obliki, ki pa jo več ali manj obvladujem.

Bojim se, da sem hipohonder. Poskušam se sproščati na drugačne načine, pa mi ne uspeva najbolje. Veliko razmišljam o tem, kaj mi je, in če me slučajno kaj boli, kot sedaj hrbet in noge in roke, si slikam najbolj črne slike.

Kaj mi preostane? Zdravnica me je že sita. Alternativne variante odpadejo zaradi službene preobremenjenosti in pomanjkanja prostega časa. Počutim pa se zanič.

Draga bralka!

Težav, ki jih navajate, ne bo mogel rešiti nihče drug, kot vi sami. Vsekakor si morate dan organizirati tako, da je del časa posvečen sprostitvi in rekreaciji. Če drugače ne gre, vstanite zjutraj uro prej in se posvetite teku, kolesatjenju ali hoji. Lahko hodite tudi, ko greste v službo in se peljete le del poti. Potrebno je tudi pitje dovolj velike količine vode. Zaužiti morate tudi čim več sadja in zelenjave. Prehrani dodajte še nekaj jedrc orehov, mandljev. Uživajte polnozrnati kruh (s sezamom in lanom).

Na koncu si večkrat ponovite, da nihče ni nenadomestljiv. Če boste zaradi nezdravega načina življenja zboleli, bodo v službi hitro našli drugo osebo, pa čeprav vas morda danes “kujejo v zvezde”.

Lepo vas pozdravljam in upam,da se boste kmalu oglasili ter sporočili, da so vse težave že izzvenele.

Danica

New Report

Close