Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Cmok v grlu

Cmok v grlu

Spoštovani,

moja težava se je pojavila pred dobrimi dvemi tedni, ob zaključku dopusta – daljšega potovanja z avtom (vsake 2 dni smo potovali). Čutim nekakšno oviro pri požiranju, kak teden me je tudi peklo pri požiranju, sedaj me le še moti. Splošni zdravnik pravi, da je vnetje ščitnice izključeno (ni tipna, sedimentacija je tudo OK). Ali je to lahko posledica neposredne izpostavljenosti klimatski napravi (dnevno – v avtu in v hotelih), zdravnik ni mogel potrditi. Kepo sem v grlu kar nekaj mesecev čutila tudi pred nekaj leti in sicer po dolgotrajni bolezni sklepov. Takrat je specialist ORL bil mnenja, da je občutek kepe v grlu psihičnega izvora, saj ob pregledu ni opazil nič posebnega. Očitno je imel prav, kajti težava je sama od sebe tudi izginila. Čudim pa se, da se mi je podobna kepa sedaj ponovno pojavila, vendar med dopustom, ko sem zdrava, ko nisem bila pod nikakršnim stresom, zato sem tudi obiskala zdravnika, ki pravi, da je to ali manjše vnetje sluznice ali ponovno le občutek. Slednjemu ne najdem razlage, saj živim čisto umirjeno poletno življenje. Težav z želodcem nimam. Ponavadi nisem panična in si ne pripisjujem simptomov bolezni, o katerih slišim ali berem, me pa vseeno zanima, ali je to lahko znak česa resnega v grlu oz. požiralniku. Menite, da bi me moral ponovno pregledati specialist ORL?

Lep pozdrav in hvala za vaše odgovore.

Spoštovani!

Vzrok vašim težavam je lahko klimatska naprava. Kot sem razbral iz vašega pisma, ste z osnovnimi laboratorijskimi preiskavami izključili vnetje, težave se počasi umirjajo.
Priporočal bi vam žajbljev čaj ter inhalacije žajblja. V kolikor težave ne bodo izginile, bi lahko naredili pregled v ORL ambulanti.

Lep pozdrav, B.O.

New Report

Close