Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Claritine

Claritine

Pozdravljeni,

mama je za neko kožno alergijo dobila predpisane Claritine. Čez nekaj časa je šla k dermatologu in je rekel, da ji Claritine ni potrebno več jemati. Dobila pa je 3 škatlice. Jaz pa imam alergijo na cvetni prah in sem nekajkrat vzela te mamine Claritine in mi pomagajo bolj kot kaj drugega.
Zdaj me zanima glede na to, da niso predpisane meni, ali jih sploh lahko jemljem? In koliko časa? Ali bi morala k zdravnici predno sem jih začela jemati? In ali bi morala k zdravnici, če bi jih želela dlje časa jemati?

Hvala in lep pozdrav!

Pozdravljeni!
Ker so na voljo tudi brez recepta, k zdravniku sicer ni nujno, vseeno pa bi bilo smiselno, da se pogovorita, če obstaja ustreznejše oz bolj “ciljano” zdravilo
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Pozdravljena!

Jaz bi ti priporočal Aerius ali pa Dasselto, oboje vsebuje desloratadine. Je tudi antihistaminik, ampak deluje 27 ur. Meni recimo ena tableta Claritina pomaga samo kakih 12 ur, tako da je bilo potrebno jemati dvakrat dnevno. Aerius pa drži bistveno dlje in še na recept je, torej je zastonj in zaspanosti ne povzroča 🙂

Sem alergik in sicer pršica 4,pes 3,mačka 2, cvetni prah 3 itd. Claretine skoraj vsak dan jemljem že 2 leti. Imam tudi alergijsko astmo. Zanima me,kdaj se bo telo navadilo na tablete?

Pozdravljeni
Ni rečeno, da bo zdravilo izgubilo svoj učinek
Lep pozdrav

Pozdravljeni!
Dasselta mi pomaga pri alergijah na cvetni prah, nikelj, vse kožne alergije so mi izzvenele. Kakšno je tveganje, če jemljem te tablete vsak dan? Po pol leta ne opažam še nobenih stranskih učinkov.
Prosim za odgovor.
Lep pozdrav.

Pozdravljeni, niso mi poznani nobeni podatki, ki bi nakazovali, da je jemanje desloratadina, ki je v tem zdravilu, škodljivo.
Lep pozdrav

New Report

Close