Najdi forum

Moj sin (9 mesecev) zadnji mesec po priporočilu pediatrinje vsak večer dobi žličko Claritine sirupa. Prej je zelo slabo spal zaradi praskanja (sum na atopični dermatitis, dieta brez mleka in jajc, Pregomin), sedaj pa se je zadeva pomirila. Ko mu en večer nisem dala sirupa se je spet zbujal na uro in pol – potem sem mu ponoči dala sirup in je do jutra spal. To sem še enkrat ponovila, pa je bilo isto. Bo ga moral jemati vedno?
Alergologinja je bolj skopa z besedami, pravi, da mu ni potreben.
Zanima me, kakšne so vaše izkušnje z jemanjem omenjenega sirupa pri tako majhnih otrocih? in kako ga spijejo – mojemu se namreč vsakič zaleti?

Hvala za pomoč!

Malo si poglej teme za nazaj. O tem (atopični dermatitis) je bilo že veliko napisanega. Znano pa je, da Claritin povzroča zaspanost.

Mi imamo Claritine zaradi sinovega laringitisa, ki se pojavi kdaj pa kdaj in takrat zelo težko diha, tisti sirup pa mu pomaga. Je zelo živahno dete, po sirupu pa je zaspan. Draga moja, morda boš morala poskusiti brez sirupa in bo to botrovalo nekaj neprespanim nočem, a če otrok nima znakov alergije, se ne praska in podobno, potem ga ne moreš kar “zdozirati” da bo spal! Claritine je zdravilo proti alergijam, ne pa uspavalo!
B.

Seveda ima izpuščaje po telesu in se zelo praska (bila sva tudi stacionirana na Dermatološki kliniki, kjer so hude izpuščaje s suho kožo spravili koliko toliko v red, je pa še sedaj na kontinuirani terapiji z Elocomom – zadnje čase pa ga uporabljam hvala bogu vse redkeje). Ko mu ne dam sirupa in se ponoči zbuja – noče zaspati in se praska skoraj do krvi.
Nimam občutka, da ga hočem zdozirati!!

Buba, to je res ni bilo lepo! A morda si res premalo povedala Barbara in ni bilo slišati kot da ima težave s srbenjem, pač pa s spanjem. Tudi mi uporabljamo Claritine zaradi laringitisa, pa še prav pride ob morebitnih (do zdaj jih k sreči še ni bilo!) pikih insektov… sin je bil po dozi zaspan… tudi jaz ne mislim, da ga doziraš, je pa res, da ga bo morda nekaj časa še potreboval – naj ti pa povem, da določena obolenja otroci “prerastejo”, morda bo tako tudi pri vas…
T
.
če hočeš še kakšne info:

Ali katera ve, se dobi Claritine tudi brez recepta?
Nam se je zadnja steklenička razbila, je tudi res, da že nekaj časa nismo rabili Claritina, pa vseeno človek nikoli ne ve, kdaj se pojavi laringitis.

lp
Alenka

Mislim, da se, nisem pa gotova, vem, da se tablete dobijo, so pa peklensko drage.
T.

New Report

Close