Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja Članki o cepljenju in članki društva SVOOD

Članki o cepljenju in članki društva SVOOD

Vsem, ki želite še prebirati o cepljenjih, posredujem nekaj povezav na znane spletne strani, ki govorijo o cepljenju, cepivih, nalezljivih boleznih in epidemijah.

Hkrati vam sporočam, da člankov društva SVOOD ne bom objavljala na forumu Cepljenja in jih tudi ne komentirala; še zlasti pa ne takih, ki sem jih že. Seveda pa bom komentirala vaša mnenja in vprašanja.
Prilagam pa povezavo na društvo SVOOD, kjer si lahko mnenje ustvarite sami:

Lep pozdrav vsem!
Nina

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Še pred časom sem bil na strani uradne medicine. Cepljenje je potrebno. Sedaj pa sem spremenil mnenje. Zakaj? Zaradi slabih izkušenj. Fant je bil pri enem letu cepljen tudi proti mumpsu. A je žal nato zbolel za mumpsom in nato je sledil elo virusni memingitis. Sledilo je preobčutljivost na zvok in svelobo. Kaj več pa ne vem, saj človek ne more reči, kaj vse je posledica bolezni.
Pri drugem otroku pa so se začeli problemi z ušesi. Celo prvi pediatrov zaključek je bil, da je to zaradi cepljenja.
Sedaj smo prekinili s cepljenji. Saj bomo nadaljevali, drugače otroci ne bodo mogli v šolo. A žal se uradnike ne da prepričati, da bi cepili čim kasneje.
Vsekakor bi pomagalo tudi zakonsko obvezo spremeniti v zaželjeno (prostovoljno) odložitev. Seveda bi starši necepljenih otrok izkoristili večinsko cepljeno populacijo, a že sama mogoča bolezen je dovolj velika kazen za te starše.
Otroci, ki pa imajo posledice zaradi cepljenja, so pa žal le neprijetna statistika. In bilo bi drugače, če bi imeli starši vsaj možnost izbire.

New Report

Close