Najdi forum

Članek v časopisu Dnevnik

ko sem šla na kavo sem naletela na naslednji članek…

http://www.dnevnik.si/clanek.asp?id=134202

lep dan vsem skupaj
mucica

Tale Bevkova si pa prav dobro reklamo dela po medijih za svoje “društvo” DETELJICA, kjer moraš njeno pripravo kar dobro plačati.Še enkrat o tem:
– za pripravo otrok,staršev otrok,ki se odločijo, da jih bodo dali v posvojitev in posvojiteljev skrbijo Centri za strokovno delo (CSD)
– torej se zgoraj omenjeni obračajo na CSD in tam dobijo strokovno pomoč in urejejo vse potrebno.
Tisti površno navrženi podatki o uspešnosti oz. neuspešnosti ( brez vira, ki je delal raziskave ipd) so brezpredmetni.Zakaj.
Zato, ker tudi če se par odloči za plačljivo strokovno pomoč pri npr DETELJICI, gre uradni postopek po tem še vedno preko CSD-ja.Kako pa po tem ga.Bevkova ve, ali so za”neuspešno” posvojitev krivi starši,CSD, ali pa razna društva, kot je DETELJICA.

Clanek sem prebrala, spet mi je zavrela kri. Spomnimo se samo pred kratkim objavljene raziskave iz ZDA (link v enem od mojih prejsnjih sporocil), ki ima ze vec kot dvajsetletno tradicijo meddrzavnih in medrasnih posvojitev, ki kaze na to, da mednarodno posvojeni otroci ne kazejo bistveno vecjih tezav kot rodni.

V nasprotju z doma (v ZDA) posvojenimi otroci, ki imajo bistveno vec tezav (ker so navadno posvojeni starejsi, so jih doma verjetno zlorabljali ali pa so sli ze skozi vec rejniskih druzin). V ZDA kaksni posebnih priprav v smislu Deteljic ni, maksimalno par predavanj, vikend ali dva.

Tone,

zelo dobro povedano. Zadel(a) si zebljico na glavico. Sprasujem se samo kako dolgo bomo se morali prebirati in poslusati podobne neumnosti po medijih.

Strinjam se, da se mora par resnično dobro pripraviti na posvojenega otročka. Prepucati s strahovi, pomisleki,…. biti psihično stabilen,… Ampak to lahko stori tudi na drugačne načine, ne ravno v Deteljici.

Namen članka je promocija društva Deteljica. S tem, ko se piše v medijih, imajo več šans, da bodo na kakšnem razpisu dobili denar, bolj bodo zanimivi za finančne donacije, nove člane,….. poseldično bodo imele gospe v Deteljici še naprej službe…

Štos je tudi v temu, da je vloga Deteljice s pomočjo interneta malo zbledela. Folk si sam poišče informacije, sam uredi posvojitve tako doma kot v tujini. Skratka folk ni več slep in zaplankan in ne računa le na pomoč drugih. Tu pa je caka in tako se mora Deteljica spomniti nove oblike “pomoči”, da bo še naprej živela.

To je to. Samo moje mnenje.

New Report

Close