Najdi forum

Članek o hujšanju

Hvalal vsem za pohvale. Svojih metod nikoli nisem skrival, je pa res da je vse odvisno od osebe č ebo uspela, ker 90% je to odvisno od vztrajnosti in doslednosti osebe ki hoče shujšati.

krpan, res ne vem, kako se ti sploh da odgovarjati na njihova vprašanja, ko pa je bil članek že tako lepo in nevsiljivo (diplomatsko) napisan. sama sicer furam montija, me pa zanima sledeče: po izračunu potrebnih kalorij pri meni pride okoli 1500 kcal že za sam bazalni metabolizem, kar pomeni še več kalorij ob kakšni aktivnosti. ampak jaz že nekaj časa pojem pomoje manj kot 1500 kcal, pa se čisto dobro počutim oz. mi kaj več sploh ne paše. misliš, da lahko pride tudi do odstopanj recimo +/- 200 kcal? sicer si še nisem šla natančno zračunat, koliko kalorij pojem, a ‘na oko’ bi rekla, da okoli 1200 v povprečju (ko seštejem še vse sladkarije in podobne pregrehe). Seveda ob večji aktivnosti tudi več, a na splošno je tako.

lp, inge

taki izračuni so so približki. Vsak posameznik je drugačen in natančno izračunat preko formul se ne da. Se pravi dobimo nekpribližek.

Sedaj kot si verjetno ugotovila ni vseeno z kako hrano zapolnimo določeno število kalorij. če ješ zraven sladkarije je sigurno slabše kot kako pusto meso in zelenjava ipd.

kajti pomemben je vir kalorij. Veliko izdelkov nezdravih so samo prazn ekalorije. se pravi nabijejo kalorije telo p anima od njih čisto nič (alkohol,..)

Zato ne smeš samo na kalorije gledat temveč tudi sestavo jedilnika. Glede na to da prideš z sladkarijami na 1200 kalorj, mislim da poješ dokaj malo hrane. seveda če boš tako jedla vedno in ne samo sedaj v fazi hujšanja je ok. drugače boš imela zagotovo jo-jo efekt

no, da ne bo pomote, ne pridem vedno s sladkarijami do 1200, skušam z zdravo hrano ‘nafilat’ to cifro, a mi nekako ne uspeva, saj zdi se mi, da ne…
si bom probala nekaj dni preračunovat, koliko dejansko pojem, pa bomo videli.

lp, inge

Pozdravljen!
Moj bazalni metabolizem je 1500 kcal in me zanima če se držim cikličnega prehranjevanja (1250,1500,1750 kcal),to velja če tisti dan nič ne migam.Npr včeraj sem na sobnem kolesu kolesarila 45 min.Dodam zraven 1500 kcal,ki sem jih imela včeraj še 300 kcal,ki sem jih porabila na kolesu ali vseeno pojem samo 1500 kcal?
Hvala!

Lep dan! Lunci

New Report

Close