Najdi forum

Članek…

Avril, super, da se gibaš in vse to! Sem pogledala tvoje mere, pa sem še bolj mnenja, da se ti popolnoma brezveze sekiraš, ker imaš čist dobre mere in po moreh sodeč nimaš nič preveč. Najbrž se spraviš v konfekcijsko št 36, a ne.Telovadi še naprej, a svojo energijo pri teh svojih letih raje vloži v bolj prijetne stvari kot pa to, koliko gramov imaš preveč.

pozuabljaš da se tudi drugim zdi to normalno ne samo meni, malopreberi poste fisher-ja pa ena ženska je to potrdila

Ja, tebi pa še nekaterim se zdi normalno, meni pa nekaterim pa pač ne. Meni se zdi to ali suho ali pa presuho v nekaterih primerih. A se ti mogoče zdi možno, da bi pa imeli vsi isto mišljenje tu gor? meni se ne zdi. Pa če je tu 99% normalno, zame bo še vedno suho ali presuho(pač odvisno od posameznice, ki bo nosila te kile). In ne ti, ne nihče drug ne bo spremenil mojega mnenja.

zelo zanimiva je ta vaša debata, vandar ne vem kaj imate tako proti moški plešavosti, moj mož je plešasti od svojega 20 lta in mislim da si za to ni sam kriv, če pa si debeli in zanemajeni pa je v 98 procentih človek sam kriv saj v dachavu ni bil noben debel.mislim da je bolj pomembno če ima moški v glavi kot pa na glavi, kaj mu pomagajo lepi lasje če pa ko usta odpre s tem vse pove, žal je veliko takih, z depilacijo pri moških pa se ne strinjam, moški mora biti kosmat po prsih če ne ni ded, za depilacijo pri ženskah pa ne bi komentirala, kajti kosmate sploh noge so totalna katastrofa da so o podpazduhi sploh ne menimo
lep dan vsem skupaj

jao jao…kake bedarije berem…koncno ena zenska napise resnico o pritiskih druzbe in koncno pove, da je pomembno, da smo zenske zadovoljne same s seboj s celulitom ali brez. Pa zacnejo tipi solit predavat o idelanih zenskih merah, samuel( ki itak ni razumel pointa clanka) pa avtorico celo oznaci za debelo kroto, ki naj ne bi imela pojma…haha ta je pa se najbolj bosa…osebno poznam avtorico clanka…zato dragi samuelcek in ostali tipcki… ne kvasajte neumnosti, saj bi bili zelo preseneceni, ce bi vedeli kdo je..

Pritiski druzbe?

Ce hoces stejes to kar se dogaja za pritisk ce ne pa za golo dejstvo.

Poznam veliko deklet, taksnih in drugacnih. Nekatere se obremenjujejo nekatere ne. Njihova stvar. Vsak je svoje srece gospodar.

Vendar vecina ki jih je pretezkih (beri predebelih) se ne zna odpovedati niti enemu koscku cokolade ne nic. Vse govorijo kako bi shujsale za to se jim ne da pa storiti nic!

Tukaj ne vidim pritiska druzbe, zgolj slabo samozavest, ne verjamejo vase itd.

Tudi jaz bi marsikaj, ampak ce hocem do tistega prist moram le sam storiti to kar pac je treba. Pomagajo mi lahko z nasveti, in tukaj vidim da ravno omenjeni tipi po katerih pljuvate zelo radi pomagajo.

Torej?

LP

Zanimivo kam se je obrnila debata. To samo dokazuje, kako globoko je vpleten v zahodno družbo kult telesa oz. sodobni lepotni ideal, ki se posebej za zenske poudarja pomen vitkosti ( skorajda anoreksicnosti), mladosti in pubertetniskega zenskega telesa. Avtorica pac provocira. Odrasla ZENSKA se pac ne more kosati s telesom devetnajstletnice, ki nam jo kazejo z vsake jasno zretusirane reklame. Odrasla zenska je pac odrasla zenska. Ideal zahodne druzbe pac ni odraslo, lepo zaobljeno zensko telo( kot je bil par stoletij nazaj in je v nekaterih drugih kulturah). Treba je torej razlikovati med pretirano debelostjo, ki je ze zdravju skodljiva in lepotnimi ideali (mlado,suho telo mladostnice) , ki so za odraslo zensko nedosegljivi in nenormalni in tudi zdravju skodljivi. Kozmeticna industrija (pa ne samo ona) pa sluzi svoje dinarcke : “Kot pravijo napotki
>neke reklame, ki jo te dni nenormalno pogosto predvajajo na televiziji, si
>morajo takšne debele nemarnice svojo zamaščenost dosledno postrgati s
>telesa in to marogasto kožno plast odreti s sebe. In šele pod to nesnago
>se skriva prava ženska: sestradana zapeljivka s koščeno ritjo in odrtim,
>izdrtim, izščipanim celulitom”.
Zato in tudi zato ker vem, kdo je leni marsha , se mi zdi smesno, da se jo tipicno po mosko takoj oznaci za debelo kroto (ups..najhujsa psovka …)

nekaterim ko pišem jedilnik me vprašajo kaj pa to in ono joj pa tega ne in onega ne. pol pa res ne vem kako si nekateri predstavljajo shujšati! oz preiti na zdravo prehrano potem pa se tukaj na forumu pritožujejo da ne morejo shujšat, taki ljudje me zelo razjezijo ker samo jamrajo!!!!!!

Marjana:

In kje zasledujes da mora imeti 50 letnica postavo od 19 letnice?

In konec koncev, ce tega noces (noce) zakaj se trudi?
Noben ji ne brani imeti take postave kakor sama zeli, ampak ocitno bo potrebno prej v glavi resiti da 50 lertnica ne more imeti take postave in se nehat sekirat.

Ne vem moje mnenje pac. Ker ta debata ne pelje nikamor, clanek pa je napisam samo za potuho takim, ki zase nocejo nic naredit!

In cisto nic drugega.

Krpan, ko bos imel kaj casa te prosim za rahlo pomoc pri jedilniku.

LP

Saj ne vem, če se je o tem že kaj pisalo, ampak večkrat sem že zasledila, da je prvi korak h temu, da lahko začneš hujšati to, da sprejmeš samega sebe takšen kot pač si.
Kajti kdor se nima rad, mu ne bo uspelo, pa če si še toliko prizadeva, da bi mu.

Večkrat se vprašam zaradi koga si tako zelo želim, da bi bla lepša. In čist odkrit odgovor je, da zaradi drugih. Pa se vprašam, ali me bodo imeli res rajši,če bom imela 3 kg manj. Ne vem.
In ne želim biti lepa za druge in jezna sem nase, ker se bojim, da bi me fant pustil, ker bi bla predebela.
Nočem biti več sužnja drugih in se ravnati po njih. In ne mislim se predati in nehati skrbeti za svoje telo. Želim odkriti kaj si res želim in kaj me osrečuje.

Kar nekaj je kle napisano. Mi mal blede u glav. Oprostite mi!

Fisher:

daj please se enkrat preberi clanek. Ne vem kje vidis potuho za tiste, ki zase nocejo nic narediti. Prav pa imas: clanek je bil napisan tudi zato kot pravis: “ocitno bo potrebno prej v glavi resiti da 50 letnica ne more imeti take postave in se nehat sekirat.” zakaj je pa sploh do takega razmisljanja prislo je bilo pa ze receno..lepotni ideali in kult telesa v nasi z druzbi.

Krpan: vse pohvale za pomoc in nasvete.

Poanta clanka ni pri vztrajnju pri prekomerni, zdravju skodljivi debelosti!
Zato priporocam ponovno branje. Sicer pa koker jaz vem, se avtorica redno rekrerira in pazi na svoje zdravje.

Članek je imel osnovni namen poudariti, da v današnjem času ZA LEPO veljajo MLADA IN (ALI) SUHA TELESA, za GRDO pa STARA IN (ALI) DEBELA. Strinjam se, da je biti stara ženska stresno v družbi, kjer se vseokrog tare lepih mladih telesc. In da jih še tvoj mož gleda…(ker jih itak vsi).

Misli pa, da so debeli ljudje ta članek izkoristili in sedaj jamrajo, češ, da je itak družba grozna do debelih ljudi in da sami niso nič krivi, da je pač tako…

Mislim, da je biti vitalen in celo vitek zdravo, da pa je krivica, da ko si star nad 30 let si pa že za v smeti v večini moških očeh.

Mislim kdo pa še gleda ženske nad 40?

Vsi moški na tem forumu (priznajte) gledate punce do max. 25 let – po cesti npr.

Torej hočem povedat, tudi če je ženska vitka, če je stara, ni več deležna pogledov mimoidočih (vezanih in nevezanih) moških.

Avril – jaz tudi vem, da bi me moj fant pustil, če bi se zredila za 20 kg. In tudi jaz bi verjetno njega, če bi se on zredil za toliko…Ker tukaj gre potem za čisto drugačen lifestyle…

p.s. Tale post NIMA NAMENA nikogar žalit!!!

Nikky nisem govorila o 20kg, ampak sem mislila že za pet kg.

New Report

Close