Najdi forum

Članek…

ma ja je dost odvisn od tega kolk mas tezke kosti se strinjam zato teza nekak ni taprav pokazatelj..se pa da okvirno ocent pa doloct..drugac pa % BF je najboljs pokazatelj…na to se cilja….

draga andrejkica, prihajam iz zdravstvene stroke in vem kaj je zdravo in kaj ne!

pred leti sem res po načelih zdrave prehran e nezdravo shujšal, ker p aimam možnost sem naredil čisto vse preiskave od krvnih, ekg, spirometrija,…
in vse so bil ev mejah normale! spiro nekaj nad povprečjem.

v življenju vidim (poklicno) veliko ljudi v stiski in verjemi da vem kaj je v življenju pomembno, da ni vse postava to tudi nikoli nisem rekel. me je pa samo zbodlo to da sem rekel da je zame normalno to 177cm in 56 kg.

nikakor nimam foruma pod kontrolo samo sodelujem, enako kot drugi mogoče res veliko časa na forumih preživim. po svojih močeh sem napisal plan osebi ki je veliko kilogramov izgubila p aima 5 obrokov in vse makro in mikro elemente!

po imenu so deč če mislim opravo v primerjavi z mano ti ponujaš plačljivo pomoč. če mislim pravo. in cene so res visoke!

Dragi krpan!

Ne ponujam plačljive pomoči. Samo ne želim dajati odgovorov na tem forumu. Lahko me najdejo na sosednjem forumu – hujšanje, kjer so ljudje bolj pozitivno naravnani, ali pa preko elektronske pošte. Oglasila sem se zato, ker širiš krivo vero.
Glede na tvojo zdravstveno stroko pa ne vem, kaj naj odgovorim. Sicer pa – tudi zdravniki niso vsi nekadilci in ne živijo vsi po načelih zdravega življenja. Vendar, če se ne motim, si ti študent visoke zdravstvene šole. Ne želim nič slabega, ampak kar se prehrane tiče, mislim, da imate bolj malo kreditnih točk, kar se pa tiče biokemije (presnova), pa mislim, da jih sploh nimate.
Nič nimam proti tebi, to sem napisala samo zato, ker si me napadel s kleveto o plačevanju mojih nasvetov. Verjemi, da če bi se ukvarjela s tem, da se ne bi javljala na forume, ker bi že s samim delom izgubila preveč časa. Sicer pa, dal si mi idejo. Mogoče pa se dejansko bom kdaj ukvarjala s tem (sploh, ko bodo nekateri naredili več škode in bo potrebno klinično svetovanje in sestavljanje strogih diet zaradi poškodb nekaterih organov).

Zelo pa me moti, da kar naprej govoriš o tej gospe( ženski, deklici), ki si ji pom agal shujšati. To je seveda zelo lepo, ampak zakaj jo moraš kar naprej izpostavljat?

Sedaj pa lahko pišete karkoli. Na nobeno provokacijo več ne bom nasedla, pa tudi če bodo same laži in nevednost.

kot kaže ne poznaš podrobno predmetnika! tudi o presnovi je govora! pravtako o zdravi prehrani,,

pa nima smisla več debatirat!

Avril, ti si še verjetno precej mlada, da se obremenjuješ s tem, kakšno višino in težo imajo eni za idealno! Po tem kar si napisala, jaz mislim, da sploh nisi debela, kot ti praviš, ampak imaš prav ok postavo. Daj napiši mi mere no, (če ni preveč osebno), pa ti bom takoj povedala, če si ok. Raje se pri teh svojih srednješolskih letih ukvajaj s čim drugim, lepšim, kot pa da se nonstop sekiraš za teh par kil. 80 cm, 57 kg? Ah, daj no. Kake ideale si eni postavljate. Saj to sploh ni zdravo, razen če nima fulll drobnih kosti. jaz sem v sr. imela eno sošolko, ki je bila velika 165cm, pa je imela 43 kg in je bila pravi okostnjak. ves folk na šoli se je obračal za njo, ker je izgledala tako grozno in čist nobena v razredu si ni želela takšne postave.

ja ja sej pravim slovenci so tud pod miselnim okriljem kurceve amerike… boste vidl situacijo cez ene 10 let …ze zdej poglejte mal po ulicah kaksna se mladina sprehaja…vazen da je pulovrcek cez rit an..

andrejkica: pa ti si bozji dar…siris krivo vero..lol!!!!

ah ja zivljenje je lepo ko te nasmeje nekdo, ki iz knjig prepisuje zadev o prakticini uporabi vsega tega pa nima blage veze….dej tkole se zmenva…da prevermo tvojo kredibilnost,..jaz se bom zredil za ene 40 kil pa bom vs zapacan z mascobo in podobnim sranjem..ti pa me bos potem pos vojem programu shujsala in navadila na boljse zivljenje in da se bom imel rad..ok???a lahk to nardis?? prevzames polno odgovornost??? sej 40 kil prevec ni tolk..vazen da se mam rad ane..!!!

Ne vem kaj ti gledaš, kje in kam, ampak jaz vidim vsak dan več punc oz. lahko rečem celo punčk, ki so precej suhe, ene skoraj preveč; a še vedno zakompleksane, ker so kao predebele; pa pol ne jejo skoraj nič. Se mi zdi, da so mlade punce stalno bolj suhe, ne stalno bolj debele. Ko sem jaz hodila še v OŠ (to je blo do l. 95), se sploh ne spomnim, da bi se glih kaj preveč obremenjevale v OŠ s tem ali imamo kilo preveč ali ne. Danes pa so že male pretirano zakompleksane.

Ne, nisem pristašica debelih in zamaščenih teles, da ne bo pomote. In sem tudi proti temu, da folk nič ne naredi za svojo postavo, pol pa samo jamra kako je debel in nesrečen. Sem pa proti temu, da so že male punčke zakompleksane glede tega, če bo ustrezale lepotnemu idealu zelo suhljatih punčk. Ker vsem pač konstitucija ne dopušča, da bi sodile med zelo suhljate. In da jih se pol vzgaja sv tem duhu, kot da je najpomembnejše, da je suha in idealnih mer. Ja, fajn je imet lepo telo, lepo postavo, ampak je pa daleč od tega, da bi bilo to najbolj pomembno v lifu.

kaj nam je najbolj pomembno v zivljenju ? zdravje?…in z rednim rekreiranjem in vadbo, pravilno prehrano to tudi v vecini primerov dosezemo…pri mladih lahko opazujes njihove prehrambene navade, rekreirajo se itak minimalno…se gre raje vn pit …je bla zadnjic ena objava o tem da se raven debele mladine strmo visa,…tako da nevem kam ti gledas ampak jest vidm velik velik debelih..pa tle ne govorim samo o zenskah

noben nima nič proti debelim, zelo suhim in “normalnim”.

mislim da s eje brezveze kregat o tem kaj je z anekoga normalno. ker za nekoga je normalno da gre z avikend ven pit in s ega napije ko koma, za drugega pa ni.

pa saj imamo nekaj pameti in vedimo da ima pač vsak svoje idelane, norme,.. in č eima en rad zelo debele, drugi pa zelo suhe jim pustite to veselje saj vam nebo nič škodovalo.

zase ba delajte to kar mislite da vam koristi oz. s epo tistem dobro počutite, ker še vedno vsak posameznik odloča kaj bo delal z svojim telesom.

SE OPRAVIČUEJM VSEM ČE SEM JI UĐALIL AMPAK JAZ SEM SAMO SVOJE MNENJE POVEDAL!

Ja, to glede zdravja se strinjam. Da pa gre frocarija raje ven pit kot pa da bi šli raje kdaj telovadit, da se bašejo s hamburgerji, namesto, da bi pojedli eno normalno, zdravo kosilo, da se premalo gibajo, itd., pa so za večino itak krivi starši in zgled v družini. Sicer pa tudi jaz se verjetno ne bi kaj dosti ukvarjala s športom, če me ne bi že od OŠ veselili različni športi, ki sem jih pol želela tudi preizkusit in sem jih. Od doma tega nimam, kar se pa vidi na moji sestri.

No, Krpan kolk kg bi bilo idealno na 182 cm za žensko?

ne mislim veš sodelovat v takih vprašanjih ker nikamor ne vodi

Saj to si lahko sama izračunaš, koliko bi bilo idealno glede na to, kaj je zgoraj napisal, da je njemu idealno. Torej za njega bi bilo idealno 60 kg, za mene pa tvoja višina -115. Čeprav je zdaj to relativno rečt. Ker je vse odvisno od konstitucije, pa tipa postave, itd.Ker moja kolegica je visoka 173, ima 65 kg, pa je suha, čeprav marsikdo po njeni kilaži ne bi trdil tako.

Oj! sem jih že napisala v temi špehek…

No sedaj kar redno vsak dan tečem in se trudim vsak dan manj sladkarij pojest. Le še kakšen piškotek pojem.

In potem kot vedno (res ne vem ali je to res lahko od teka) me spet boli grlo in me peče kot nevem kaj. Moram kar naprej kaj piti in ne morem jesti kakšne solate (ki naj bi bila zelo zdrava), ker mi gre kar na bruhanje.

Ampak sem se odločila, da se ne bom predala. Minimum 20 min na dan tečem, tudi 40 min sem že. Sicer tečem po stanovanju, ker mi vreme ni naklonjeno.

Noge so bolj debele, vendar so bolj čvrste in ne mahedra maščoba več toliko sem ter tja. Je pa ravno en mesec odkar bolj intenzivno tečem. Počasi mi bo uspelo. In potem grem na kakšen tek, da srečam še druge privžence res odlične oblike rekreacije – teka!!

Se strinjam z Jojmene. Vse je odvisno od konstitucije, pa utrjenosti mišic tudi. Jaz npr. imam 56 kg na 164 cm, pa (sicer po dveh porodih in pol leta miganja po več letih lenarjenja) niti slučajno ne zgledam kot tista čebelca s Krpanove fotografije (na mojo žalost). Ona ima zelo drobno okostje, jaz pa npr. obseg zapestja kot moj mož, gleženj imam pa celo močnejši. Tako da se strinjam, da samo višina in kilogrami niso merodajni.

Zakaj ni reklam za moske vampke?

Odgovor je zelo preprost. Vecina moskih ne naseda na glupe reklame in zapravlja kupe denarja za kreme ki ne pomagajo.

Kako bo krema pomagala? No pomaga nekomu ze, tistemu ki si z njo polni proracun.

V tem je fora in nikjer drugje. In celulit se da odpravit, z pravilno prehano in pravilnim treningom.

Koliko je kdo pripravljen storiti zase je pa druga stvar. Noben ne sili zenske k hujsanju, kakor tudi ne moskih. Tudi tisti moski ki hodijo z kupom misic po svetu in vzburjajo zenske so nekaj storili zase. Precej so se morali truditi, in ne vidim nobene napake tukaj.

In za vsako metlo se najde svoj stil. Kakor se najde za vsako zensko svoj moski in vsakega moskega svoja zenska. Problem pa nastane, ker vecina moskih gleda za lepimi zenskami.

Torej?
Mislite da je meni lahko vstajat ob pol petih zjutraj in hoditi teci?
Potem pa se na delo in po delu se en trening?

Ni, pa se zato ne pritozujem in smilim samemu sebi. Tako pac je, ce hoces biti fit. Ce noces pac noces.

Vsak izbira svojo pot, in nihce nobenega ne sili v nekaj.

Torej izbira je vasa. Katero pot boste izbrali?

LP

No sej zdej sem sele do polovice prebral in naprej sploh ne bom bral ker res ne razumem nic vec.

177 in 56 kg anoreksija?

Ma kaj ste bolne? Ne vem no, moja bivsa je bila malo manjsa okrog 173 in 49-53 kg je malo nihala teza in ni bila prav nic anoreksicna.
Jedla je vse, od piskotov , riza svasta in svega seveda v normalnih kolicinah. Nikoli se ni nicesar odrekala je pa dejstvo da se ni prenazirala. Tudi migala je tu pa tam.

Torej res ne razumem nic vec. Ce zenska ni debela je kar anoreksicna. Normalnost ni vec?

Za zjokat, ste me razocarale. Precej. 🙁

LP

takšne so pač nekatere ženske ki ne verjamejo da je takšna postava čisto normalna, ker pač imajo na 160cm 60kg.

žalostno, žalostno,…..

Krpan, sorry, ampak tega ne mislijo ženske, ki imajo na 160 cm 60 kg, ampak tiste, ki imamo normalno postavo (torej na 170, 57 kg, pa 18% maščobe). In zakaj tako mislim? Zato, ker jih par poznam, ki imajo podobno sorazmerje višine in teže in res izgledajo anoreksično oz. kot živi okostnjaki. Dajem pa tudi možnost, da ene pač ne izgledajo anoreksično pri takšni višini in teži,kar sem tudi že napisala, ampak za to pa je očitno kriva konstitucija ali pa imajo pač lažje in bolj drobne kosti. Jaz zase vem, da bi pri 48 kg izgledala grozno.

Sicer pa za vsakega nekaj druga pomeni normalno. Pa se nehaj že sekirat zaradi tega, da se enim pač zdi normalno druga kot tebi.

New Report

Close