zaj mi pa povejte kje čutite pritisk družbe da ste takšne kot manekenke??
povejte mi prosim konkreten primer! ker osebno ne zasledim takih pritiskov.
ta članek je na mene deloval kot neka potuha za tiste ki ne želijo kaj narediti iz sebe. noben ne pričakuje od vas da boste manekenke. vsaka ženska pa je lahko če seveda hoče normalne postave, ker takih ljudi ki imajo hormonsko pogojeno nocečnost je manj kot 5% zato je krivec za debelost preveč zaužitih kalorij kot p aporabljenih in to je dejstvo.
sedaj pa mi naj pove ena če nebi bile raje suhe ( nemanekenke, normalna suha postava), kot p adebele in številka oblačila 44 in več??
whatever ….ej ce bi se nehala brit je nebi dolgo casa gledal pa ce je iz lune padla in mi bila namenjena…to je nehigienicno in neestetsko..ravno tako kot pogledati ves speh ki se prevaza po ulicah..vkljucno z moskim delom…tudi to je zame odvratno…in kaj mi mores sam pac gledam tako ..lahko izrazim svoje mnenje ravno tako kot ga je ta zenska v clanku in ji sedaj pojete slavospeve, ko pa poves nekaj nazaj pa si šovinist in nasploh so ti zenske manjvredne ce nimajo vse manekenskih postav….mah mal bluzite…samo pravimo da so taka razmisljanja posuvanje s pepelom in nic drugegga…seveda lazje je rect debela sem in lepa sem si in it u macdonalds al pa na grande pizzo vsak dan ko pa se it rekreirat…madona tam lahko celo zasvicate!
na koncu kot je nasa druzba tako zastavljena vas pa se vsi sovrazimo zaradi vasega speha in nasploh nimate enakih moznosti k’ne?? bedarija na kvadrat..in tega je zmerom vec…vazen da smo vsi proti vam nastrojeni..
l.p.
by the way….ce se dve zenski borita za sluzbo in ima eno vredi postavo brez kaksnih sumljivih izboklin, ena pa je zaspehana ko slon in svica in smrdi zarad tega ko tovarna skunkovega olja( povrh vsega se se ne birje pod pazduho)..kerga bi raje vzel?? pa da imata obe iste delovne sposobnosti??? se mal zamislte pa pol komentirajte naprej..vsi vemo koga bi vzeli, pa s elahko na glavo postavte z vasim: Girl Hairy underarms power sranjem!!!!
Krpan, 55 kg na 177 cm je res huda…, pa te drugač občudujem, ker si pripravljen pomagat ljudem pri prehrani…
Ne morem se strinjat s tem, da je ta članek potuha “debeluškam” – jasno, da ga razume vsak tako kot ga hoče in če se človek, ki se tolaži s hrano, potolaži s tem, da reče: “Jasno, končno ena prou puvedala”, pa zbaše še eno vrečko čipsa…ok. Ampak dvomim, da jih je velik takih – ker je dejstvo, da je vse preveč ljudi obsedenih s hujšanjem, dietami, ki pa posredno samo redijo.
Namesto, da bi oglaševali ZDRAVO življenje, nas VEDNO ZNOVA bombardirajo s popolnimi fotomodeli, samo če prideš v trgovino, pa nimaš številke 36/38, te že čudno gledajo, vse najboljše cunjce so narejene za “ta suhe”…Ene ženske revije ni, ki ne bi imela reklame o hujšanju, vitkem telesu…Na vseh reklamah so lepotice s popolnimi telesi, polnim oprsjem, gladkimi nogami, ozkimi gležnji, svilnatimi lasmi, briljantno kožo…
EJ, če bi samo pol nasvetov upoštevala, s katerimi te bombardirajo mediji, bi lahko cel dan delala samo in le zase.
In moje mnenje je, da moški še veste ne, kako so mediji vplival na vas.
Poglej samo tiskani medij – poln popolnih lepotic, kamor se obrneš si bombaridran z hot bejbami. OK, sej so retuširane, ampak to nas ne briga. So lepe. In verjemi, da nam, ki nimamo 90 60 90, to zelo vpliva na samozavest.
In zaradi takih pričakovanj družbe, se ženska obremenjuje, a razumeš? Ker te stisne, hočeš al pa nočeš, si želiš bit OK, želiš bit sprejet, ampak ti ideali so prehudi! Pol se pa lotiš ene diete, ki vodi do druge in tko naprej in si prej v začaranem krogu. In mislim, da je zelo mal resnično samozavestnih debelušk (večina se brani pred drugimi s tem, da rečejo, da se ne sekirajo).
In ne gre za to, da bi nekdo stopil do tebe in ti rekel: Debela si.
Gre za to, da ti ogledalo pove: Ne ustrezaš idealu današnje družbe.
In s tem načinom družba ne proizvaja lepših ljudi, ampak manj zdrave, še bolj debele in nesrečne.
Mislim, da je to point članka. Ali pa se motim?
Itak, če pomislte – članek je bil objavljen v Vivi, ki je vsakič znova polna lepotnih nasvetov, diet, anticelulitičnih krem, itd…. – me spominja na Evo, kjer so enkrat objavili članek, da sta zaradi poplave fotomodelov in revij polnih popolnih teles, anoreksija in bulimija hudo porasli. V isti številki pa seveda, diete, diete, diete.
OK, dost, sm že nehala morit. Ampak težko je bit tih… Pomladi, dragi moji, pomladi in smeha vam želim!
Takolele jaz razmišljam: 177 cm in 55-57 cm – to so vsiljene idealne mere. Tiste mere, ki delajo iz žensk nekaj kar ni sposobno živeti od lastne energije. Tiste mere, ki naj bi jih naredile družbeno privlačne in zaželjene v smislu prevladujoče estetike, zagotovo pa te mere ne omogočajo normalnega življenja. To so tiste mere, ki skupaj z drugimi idejami o ženskah, kot so uspešne, sposobne, aktivne, dobre ljubice, spoštovane matere,….naredijo nam vsem (tako moškim kot ženskam) veliko škodo.
Če to vežem na skrb za telo in dušo: natančno branje/poslušanje in analiziranje teksta v različnih reklamah (TV, radio, časopisi,…) prinese uvid v razširjenost poneumljanja vseh nas.
Toliko na splošno:
osebno mnenje: kot oseba z kariero (kar pomeni več kot 8 ur dela dnevno), kot mati osnovnošolke, kot oseba, ki ima veliko hobijev (med katere pade vsaj 1 ura dnevno takšne ali drugačne rekreacije) ti zagotavljam da na mojih 170 cm predvidenih 46 kg (glede na tvojo idealno postavo) zagotavlja popoln psiho-fizičen kolaps v roku od 6 mesecev do 1 leta (če ne prej). Po domače se temu reče: podhranjenost. če pa se to vleče obstaja še en termin: anoreksija.
Jaz po letih padam že tja v “zrela leta”.”, ti pa, če se prav spomnim bolj v mlada leta. Opažam, da nisi edini, ki ima to idealno postavo v glavi. In prizam, da me skrbi ker skrb zase vse bolj postavljate na nivo – videz je prvi in najpomembnejši. In z lahkoto popljuvate vse, ki so tako ali drugače nerodni….
Lep pozdrav
A.
no da ti povem:
moja punca ima 177cm in je težka 56kg. konfekcijska 36-38, sama sploh ne gleda na postavo, ker skupaj jema sladoled, jaffa kekse, pudinge je kaj imajo pač doma 1-2× na mesec greva na pico,…
res je da ne poje veliko ker ne more veliko pojesti ker je hitro sita!
zame je to idealna postava, če bi p aimela 60 in več pa me tudi nebi motilo. ampak sama hoče na tej teži ostati!
oprosti krpan…samo s temi merami si pa tut mene razočaral. Še pred kratkim sem razmišljala, da bi se ti privat na mail oglasila in te nekaj stvareh osebno povprašala, ampak s takim odgovorim si pa ustrelil kozla.
Soseda, ki ima 171 cm in 51 kg ima diagnosticirno anoreksijo. Zdaj pa prosim malo poglej tvojo normalno postavo pa primerjaj s timle.
Vidiš, dokazal si, da velja za normalno (po kateri sem te sprasevala) postavo le tisto, kar je presuho in skorajda shirano.
Hvala lepa za take ideale in merila. Dobro da se ti nisem oglasila na mail….bogsigavedi kam bi s svojimi 168 cm in 53 kilogrami spadala jaz! Med “mollig” ženske najbrž!
vidit evsi govorite da je 177c in 56kg nenormalno! upam da se kdaj srečamo in da se boste prepričali da je to čisto normalna postava in da to ni presuho ali anoreksično.
nikoli nisem rekel da maram samo take ženske, č eima žensk alep obraz je to zame najpomembneje nato pa če le ni predebela in je karakter vredu si bi znal tudi z tako žensko predstavljat življenje.
zakaj je toliko člankov n atemo hujšanja in raznih dodatkov??
ker se s tem da zaslužiti veliko denarja!!
ženske razumite da fantje pogledamo oz so nam všeč šunce ki nimajo manekenskih postav!
sedaj bom p adal vprašanje: katere moške pa raje vi pogledate, debel aali tiste z lepo postavo??
žal je pač tako da prvo pogledamo zunajost in če j eta ok se spustimo v spoznavanje karakterja! na đalost je pač tako, čeprav je velikokrat boljša ženska ki je malo obilnejša kot p atista suha ki vedno gleda kaj poje!
jaz nikoli nisem pisal ženskam plane da bi bil eanoreksične. še vedno sem vprašal kakšni so njeni cilji pri teži in sem se po tem orientiral.
vprašaj tanayo če sem jo kdajkoli kritiziral glede njene postave, osebno sem ji samo pomagal docilja ki ga hoče doseči. nisem ji vsiljeval hrane ki je ni marala ampak sem jo vprašaj kaj ima rada in kaj ne-to bo najbolj esama povedala ko se vrne iz dopusta! pred dopustom me je vprašala kako naj sedaj nadopustu dela: pa sem ji rekel naj uživa in se sprosti! nisem ji rekel da more pod nujo dieto držati,…
nobene debele ženske nisem nikoli obsojal, mi je pa neumno take članke brat kjer se tolažijo in hočejo pokazati kako neumni smo moški ki imamo pač svoje predstave o ženski.
očitno ne veš kolikim dekletom sem plane pisal ki se potem niso nič javile in potem so spet tukaj na forumu jamrale kako naj shujšajo! predstavljaj si to situacijo: vzamem si čas ki ga nimam sedaj veliko, napišem plan (brezplačno!) kar nekaterim potem ni duha in sluha od njih. čez teden pa tukaj na forumu berem kako sprašuejo kako naj shujšajo!!
če si iz MB se lahko dobimo pa ti pokažem kako zgleda 177cm in 56 kg! pa boš potem povedala če sem imel prav!
koga prej pogledam….pogledam tistega ki izstopa seveda…ker ponavadi bode v oči. Pol grem pa stran. Ker je velika verjetnost, da tisti, ki ves lep ko petelin hodi po mestu, ponavadi tudi na intelektualnem področju močno izstopa. Na žalost v negativni smeri. Sem se že prevečkrat prepričala v to.
Ravno tako kot so velikokrat plehke, neumne in nezanimive tiste ženske, katerih služba je, da so lepe in da zvečer dajo noge narazen; ravno tako so plehki, neumni in nezanimivi moški, ki ne delajo druzga, kot hodijo v fitness (ne zarad zdravja, ampak zato, da bo izstopal) in si oblačijo ozke majice.
Mene pač taki ne privlačijo. Priznam, da velikokrat pogledam take, ki naj bi veljali za vele lepe moške. Samo naslednjo sekundo mam pogled že nekje drugje. Sto ljudi sto čudi.
Moj fant se ukvarja s športom v neki zdravi meri; tudi skupaj se lotevava kakšnih športnih aktivnosti. Tut približno pa ni eden takih, ki komaj čaka, da bo dovolj toplo, da obleče majico brez naramnic.
Ne vem no…vsak po svoje!