clamidia, bradavice in vaginalni obroček..
Spoštovani,
stara sem 20 let in mam kar nekaj ginekoloških porblemov.. jeseni sem imela pozitivno clamidio, katero naj bi pozdravila oba s partnerjem (ginekologinja nama je predpisala antibiotike). Ali se to lahko ponovi? svojo ginekologinjo sem prosila za ponovni test, vendar ga ni hotela opraviti, češ da se to ne more ponoviti?
istočasno sem opazila tudi manjše število vaginalnih bradavic, vendar ginekologinja pravi, da mi ne želi predpisati kakšnih zdravil, saj se bo to že samo odpravilo.. vendar se do zdaj (od jeseni) še ni.. ali lahko to povzroča kakšne probleme?
Z novim letom pa sem tudi zamenjala kontracepcijo, prej sem jemala KT, vendar sem jih nehala jesti, ko sem opazila probleme, ki so se kasneje izkazali za clamidio. Ginekologinja mi je priporočila vaginalni obroček, katerega uporabljam tretji mesec. na začetku je bilo vse OK, razen nekaterih stranskih učinkov, kateri so normalni(padec libida, glavobol..).. z drugim mesecem, pa me je med spolnim odnosom začelo grozno boleti, tudi peče me.. kar traja tudi nekaj časa po odnosu…zadnje dni tudi opažam, da mi po odnosu grozno vse zateče, kar resno boli in peče.. včasih se pojavi tudi srbečica.. je to lahko povezano z obročkom? ali mogoče celo s clamidio? ali je nekaj tretjega..?
Lep pozdrav in že vnaprej hvala za vaš odgovor!
Spoštovani,
klamidija je polbakterija, ki živi v celicah in se prenaša takorekoč izključno s spolnimi odnosi. Če sta se z antibiotiki oba pozdravila in nihče od vaju nima drugih spolnih partnerjev, potem je verjetnost ponovitve infekcije zanemarljivo majhna oziroma v teoriji nemogoča. Genitalne bradavice se sicer najbolje odstrani z laserjem, vendar ga trenutno v Ljubljani že skoraj leto dni nimamo, ker je v okvari, za novega pa ni denarja. Od česa otečete po spolnih odnosih žal ne vem. Očitno ste na nekaj preobčutljivi, na kaj pa lahko odkrijete le sami.