Citroen Pluriel
Kdaj pride na slovenski trg?
Govorilo se je nekaj da v kratkem in če se prav spomnim se je omenjal mesec maj.
Če se bo to res zgodilo bomo pa videli ane.
Lp, Mišek
Meni je kr luštkan :)) samo najprej me čaka izpit hehe :)) prva pomoč, cpp, ure vožje, saj veste kaj vse :)) kr odlašam 😉 Stara sem 17.5 let (julija 18)
PAPA
Men je oblika bolj tko…:/
Mhmm … kaj ti si Citroenar po duši al kaj? :)))))
Pa kaj ti ne veš, da se hidravlika in vse kar je z njo povezano elektroniko samo kvari? Mislim od mojega sošolca bretranec, njegova teta ima nečaka, in brat od njegove žene ima hčerko, ki ma sošolca in ta pa punco in njen stari ata ji je povedal, da so se na 25 let stari GS-ki zrabila prednje ploščice, ki so bile še originalne … sam zaradi hidravlike.
Kdo sploh kupuje hidravlično floto, luzerji totalni. Si moraš mislit, da si direktor Droge zaželi novega C6 pred MB S600 … mislim če ta ve kaj je avto. Pa same probleme so imeli na Xmih, vse crkuje, udobje čist za en klinc, ko v passatu, če ne še slabše, on pa rine spet v ta hidraaktivni svet avtov. Se bo treba z njim pogovorit …. :)))))
Lp, Mišek
:)))
tehnika je napredovala tudi mercedes ima aktivno podvozje, malo se informiraj preden izjavljaš bedarije
He he he .. še eden, ki mi bo solil pamet, pa nima pojma o vzmetenju.
Dragi Sony, verjemi da poznam te stvari zelo dobro in MB nima istega sistem kot ga ima Citroen. So se trudili, ampak zaman, celo še več … v svoje avte so vgrajevali Citroenovo vzmetenje … si vedel to? MB nima hidravličnega sistema, kljub njihovim željem, ker ima Citroen patent za to, ampak uporablja zračno vzmetenje, za kar pa se je pokazalo, da ima ogromo težav z ventili in senzorji in to ni to.Logično ni znanje niti ne izkušenj, na drugi strani pa 50 let izkušenj z to tehnologijo. Enako velja za A8, če smo že pri tem.
Če pa že govorimo o aktvinem vzmetenju edino Xantia Activa tista, ki predstavlja veseljo tehniko ob katerem sicer dokaj sodobno vzmetenje MB in A8 zgleda čisto premitivno in špartansko.
Če te še kaj zanima kaj vprašak, mogoče te pa presenetim in dokažem da imam nekaj malega pa le pojma o teh stvareh.
Drugače pa nisi razumel poante, pa naj ti jo razložim še enkrat. Gospod direktor si je zaželel, da bi dal v račun XM V6 in ven vzel C6, ki ga pa še ni, ampak komaj prihaja. Gospod je pač nekje prebral, da bo avto špica od špice in novodobni XM in verjetno je prej prevozi več luksuznih avtov od A8 do S600, kot sva jih midva videla na cestah in se kljub temu raje odločil za C6. Ker tega ni dobil, je pač vzel tisto, kar je v tem trenutke dobavljivega in to je S600, ki je v tem trenutku realno pač najboljše.
Upam, da si zdaj videl, da si čisto mimo zadel.
kaj je najboljše ta hip bi se dalo razpravljat ni rečeno da bi zmagal S600.
kaj pa audi A8?
glede tega da se pri citroenu vse kvari pa ne drži (nimam citroena).
poglej saj pa nimajo več tistih gumic ki so se včasih trgale,…
Sony … narobe si me res razumel. Jaz pa Vito veva zakaj se gre in tisto, da se vse kvari je samo hec, ker se mi tako hecamo. Saj si prebral zgornji del, kako pride do tega, da se hidravlika kvari nonstop. Pač govorice … :))
Glede A8 maš prav. Jaz sem vedno takega mnenja da ni absolutno najboljšega avta. Vsaka tovarna ima pri sebi nekaj z čemer potolče drugo znamko. Audi recimo je zame Audi samo zaradi quatro pogona, drugače je hvala. Citroen je recimo v maksimalni prednosti zaradi vzmetenja in drugih elektronskih rešitev, MB zaradi imidža in neke celote, BMW zaradi motorjev itd. Najboljši avto bi bil zame izdelek vseh 4 tovarn, samo tega verjetno ne bo nikoli.
@ Mišek: Stari, kapo dol, povedal si nukleus :)) Double Chevron roxxxx 😉
@Sony: Fora je samo v tem, da raja slovencev da vedno samo na švabske izdelke, ki že dolgo ne upravičujejo svoje kvalitete, pedantnosti….Njihovi izdelki so pojem za hladnost, golo funkcionalnost in brezdušnost, s katero se ne bi mogel nikakor poistovetiti. Edini avto, ki bi mi od nemcev lahko prirasel k srcu, bi bil BMW Z3 Coupe.
In ker vsi poznajo samo klasična vzmetenja, je logično, da ima redkokateri pojma o hidravličnem vzmetenju. Posledica tega je, da ljudje “šimfajo” tisto, česar ne poznajo, oz. se bojijo, česar ne vedo. Zato toliko govoric in mitov glede tega vzmetenja in pokvarljivosti Citroenov. Itak, če pa se ne zna vzdrževati…Vsak avto bo slej ko prej hin, če ga redno ne vzdržuješ. Fora je samo v tem, da bunke redno polniš s plinom in vzdržuješ LHM tekočino.
Itak so vse samo subjektivna mnenja in zato vsakemu svoj okus.
Forum je zaprt za komentiranje.